Η μέθοδος Gyrokinesis ήρθε στη Λευκωσία – κι εμείς, φυσικά, τη δοκιμάσαμε!

Μια πρώτη γεύση από τη νέα συναρπαστική μέθοδο Gyrokinesis είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε πρόσφατα στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ. O εξειδικευμένος Ελλαδίτης εκπαιδευτής Γεράσιμος Στρογγυλάκος έκανε μίας ώρας παρουσίαση στον χώρο εργασίας μας. Η συμμετοχή από όλους ήταν ενθουσιώδης.

Article featured image
Article featured image

Στη μέθοδο Gyrokinesis οι ασκήσεις γίνονται σε σκαμπό και σε όρθια θέση, κάποτε με τη συνοδεία μουσικής και κάποτε χωρίς, ενώ δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σε κανέναν τομέα.


Το πρόγραμμα ξεκινά με χαλαρωτικές ασκήσεις και αναπνοές και σταδιακά γίνεται πιο απαιτητικό. Για αυτούς που προχωρούν υπάρχουν πιο δύσκολες ασκήσεις και sequences μετά από μερικούς μήνες. Αυτό που άρεσε σε όλους μας ήταν πάνω απ’ όλα το γεγονός ότι οι ασκήσεις γίνονταν χωρίς πολύ κόπο και πως στην ουσία αυτές ακολουθούν τις φυσικές κινήσεις των μελών του σώματος. Είναι σαν να συνδέεσαι πάλι με την κινητικότητα και τη φυσικότητα του σώματός σου και να ανακαλύπτεις τις δυνατότητες που πάντα είχε, αλλά από τις οποίες οι πλείστοι από μας έχουμε αποσυνδεθεί.

Η νέα αυτή μέθοδος, όπως μας είπε ο Γεράσιμος, απευθύνεται σε άτομα που κάνουν καθιστική εργασία – καλή ώρα σαν κι εμάς τους γραφιάδες – καθώς και σε άτομα που ήδη ασκούνται σε γυμναστήρια, αλλά θέλουν να γίνουν πιο ευκίνητοι και ευέλικτοι και να επανασυνδεθούν με το σώμα τους.

vlcsnap-1941-06-12-15h10m26s724.png


Συνδυάζοντας τη γνώση των παλαιότερων τεχνικών Tai Chi και Yoga με νεότερες, όπως η κολύμβηση, η γυμναστική και ο χορός, η μέθοδος αυτή έχει την ιδιαιτερότητα ότι παρέχει σε βάθος σωματική ενδυνάμωση, ευελιξία και ζωτικότητα, ενώ επιπλέον εξισορροπεί και τη ροή της ενέργειας σε ολόκληρο το σώμα. Βοηθά πολύ ώστε το άτομο να επανεύρει την αρμονία με το σώμα του και να αισθάνεται ευεξία. Η Gyrokinesis συνιστάται επίσης και για όσους αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής δυσκαμψία, ή είναι στη διαδικασία θεραπείας από τραυματισμό, καθώς και για άτομα που έχουν αυξημένες απαιτήσεις από το σώμα τους, όπως χορευτές, αθλητές και γυμναστές.

Σίγουρα θα υπάρξει σύντομα και δεύτερο session, μια και όλοι όσοι συμμετείχαν έμειναν κατενθουσιασμένοι!

vlcsnap-1470-11-29-09h29m45s925.png


INFO

Ο Γεράσιμος ξεκίνησε τακτικές τάξεις στο Cocoon Wellness Center (Λεωφόρος Αθαλάσσης 130), κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στις 8:00μ.μ. - 9:00μμ. Για περισσότερες πληροφορίες:

www.gerasimoss.com

fb: Gerasimos Gyrokinesis Trainer

e: gstroggilakos@gmail.com

t: +357 96596101

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ