Κι όμως!

Μία γυναίκα ζητά κάποιον που να μπορεί να βγάζει βόλτα τα σκυλιά της στη Λευκωσία και η ανάρτηση... προκαλεί αντιδράσεις.

Κι όμως!

Μία γυναίκα ζητά κάποιον που να μπορεί να βγάζει βόλτα τα σκυλιά της στη Λευκωσία και η ανάρτηση... προκαλεί αντιδράσεις.

Article featured image
Article featured image

Πόσο περίεργο θα σου φαινόταν εάν σου λέγαμε ότι κάποιος ψάχνει επαγγελματία που θα πηγαίνει βόλτα τους σκύλους του, επειδή αυτός δεν μπορεί;

Αν ζούσες οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, μια τέτοια ανάγκη δεν θα σου φαινόταν καθόλου περίεργη, ωστόσο, στην Κύπρο μία γυναίκα - ιδιοκτήτρια σκύλων- «τόλμησε» να ζητήσει από το διαδίκτυο βοήθεια για να βρει κάποιον επαγγελματία που να βγάζει βόλτα τα σκυλιά της -για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- δέχτηκε τρολάρισμα, αλλά και χλευασμό ή αρνητική κριτική για την αδιαφορία και την ανευθυνότητα που υποτίθεται πως επιδεικνύει απέναντι στα κατοικίδιά της.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Στην ουσία η εν λόγω κυρία ζητούσε να τις προτείνουν επαγγελματίες Dog Walkers οι οποίοι θα αναλάμβαναν να πηγαίνουν βόλτα τα κατοικίδιά της για μια περίοδο μετά το καλοκαίρι, κατά τις πρωινές ώρες, ώρες που προφανώς θα αδυνατούσε να το κάνει η ίδια.

Οι Dog Walkers είναι στην ουσία φροντιστές σκύλων οι οποίοι αναλαμβάνουν να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδια, όταν οι ιδιοκτήτες αδυνατούν. Ειδικά στο εξωτερικό όπου οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες και οι ιδιοκτήτες ζώων μπορεί να απουσιάζουν ώρες από το σπίτι, τότε μια τέτοια υπηρεσία είναι απαραίτητη για να μην μένει το σκυλί πολλές ώρες κλεισμένο στο σπίτι.

Παράλληλα, οι Dog Walker εξυπηρετούν και τις ανάγκες των κατοικίδιων που οι ιδιοκτήτες τους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, είναι άτομα ΑμΕΑ ή μπορεί να απουσιάζουν για κάποιο ταξίδι.

Εκτός από καθημερινή ή περιστασιακή βόλτα, ένας Dog Walker προσφέρει και Pet Sitting, δηλαδή φροντίδα στο σπίτι του κατοικίδιου όταν απουσιάζει ο ιδιοκτήτης.

Υπάρχει στην Κύπρο μια τέτοια υπηρεσία;

Ανάμεσα στα διάφορα χλευαστικά σχόλια, υπήρξαν και κάποιοι που απάντησαν με σοβαρότητα στην ερώτηση, προτείνοντας επαγγελματίες φροντιστές ζώων στην Κύπρο οι οποίοι παρέχουν και υπηρεσίες dog walking, αλλά και Pet Sitting για όσους ιδιοκτήτες ζώων δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοικίδιων τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ