Μια λίμνη που έγινε ροζ είναι το νέο viral στα social media

Εμείς στηρίζουμε το ροζ λιβάδι στην Κλήρου.

Μια λίμνη που έγινε ροζ είναι το νέο viral στα social media

Εμείς στηρίζουμε το ροζ λιβάδι στην Κλήρου.

Article featured image
Article featured image

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε πως η ροζ λίμνη στη Μελβούρνη αποτελεί ένα εντυπωσιακό φαινόμενο και δικαίως δεκάδες επισκέπτες σπεύδουν καθημερινά στο σημείο για να θαυμάσουν το θέματα και φυσικά να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες για τα social media.

Η τεχνητή αλυκή στο Westgate Park της Μελβούρνης έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες ένα σκούρο ροζ χρώμα και από το 2013, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό φαινόμενο, οι τουρίστες κατακλύζουν το σημείο σχεδόν κάθε καλοκαίρι για να το δουν από κοντά.

Το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο προκαλεί η έντονη ηλιοφάνεια, οι χαμηλές βροχοπτώσεις και οι ζεστές θερμοκρασίες, καθώς στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, τα φύκια παράγουν μια κόκκινη χρωστική ουσία που ονομάζεται βήτα καροτίνη.

Πολλοί από τους επισκέπτες, που ντύνονται με ανάλογα χρώματα για να ταιριάζουν με το τοπίο ή για να κάνουν αντίθεση με το ροζ φόντο, πλησιάζουν πολύ στην λίμνη για την τέλεια φωτογραφία, κάτι που οι αρχές δεν συνιστούν. Και αυτό γιατί τα υψηλά επίπεδα άλατος στο νερό μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζει επίσης όποιος θέλει να επισκεφθεί την αλυκή, είναι η έντονη μυρωδιά «κλούβιου αυγού» που αναδύουν τα νερά.

Το ροζ χρώμα διαρκεί συνήθως μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου, οπότε η πτώση της θερμοκρασίας επαναφέρει τα νερά στο φυσικό τους γαλάζιο χρώμα.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε άλλες λίμνες της Αυστραλίας, της Ισπανίας του Καναδά και της Σενεγάλης.

Φωτογραφίες:

EPA/James Ross Australia and New Zealand Out
Getty Images

1490625_roz-limni_-10-.jpg

1490624_roz-limni_-9-.jpg

1490620_roz-limni_-7-.jpg

1490613_roz-limni_-3-.jpg

1490612_roz-limni_-2-.jpg

Με πληροφορίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ