«Μιας βαλίτσας τα πολύτιμα κιτάπια» στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Μια παράσταση, περιδιάβαση στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, από τα στενά της Σμύρνης, την καταστροφή της, μέχρι της Κύπρου τα τουρκοπατημένα χώματα.

Η ιδέα του Δημήτρη Φανή, η αγάπη του οποίου για το καλό ελληνικό τραγούδι είναι δεδομένη, γέννησε τη Μουσικοθεατρική παράσταση «Μιας Βαλίτσας τα Πολύτιμα Κιτάπια», που βρήκε σάρκα και οστά στο κείμενο και την σκηνοθεσία του Βασίλη Χατζηστυλλή. Διανθισμένη η παράσταση με χορό και τραγούδι, σκοπό έχει να κοινωνήσει τον θεατή, με της Ρωμιοσύνης τους καημούς και με ό,τι χειρότερο μπορεί να επιφυλάξει η τύχη για ένα λαό, που δέθηκε, αγάπησε και πόνεσε τη γη του: Τον ξεριζωμό!

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Δημήτρης Κοτζαμάνογλου, με καταγωγή από τη Σμύρνη, βρίσκεται μαζί με τον εγγονό και το δισέγγονό του στην Κύπρο, όπου η βαριά μοίρα της Ρωμιοσύνης του έταξε να ζήσει τα στερνά του χρόνια, για να θυμάται με πίκρα τα ματωμένα χώματα της Ιωνίας. Οι παλιές του βαλίτσες ανοίγουν, φορτωμένες με τα θυμητάρια και τα πολύτιμα κιτάπια μιας ζωής που δέθηκε κόμπο με τις πληγές της πατρίδας. Οι θολές του μνήμες γίνονται τραγούδια της ευτυχίας, του ξεριζωμού, του αποχωρισμού, μα και της γλυκιάς προσμονής για ‘κεινες τις καλύτερες μέρες. Η αναπόλησή του βρίσκει για πατρίδα εκείνο το σημείο στη γη, όπου οι άνθρωποι ξαναπιάνουν το παιδί μέσα τους. Κάπου εκεί, σε τούτη την άσαρκη, μα λυτρωτική επιστροφή στις ρίζες του, ο Δημήτρης θα φωτίσει απροσδόκητα το μεγάλο μυστικό της μάνας του, Θεοφανώς. Ένα μυστικό που αφέθηκε να χαθεί μέσα στο γουστόζικο παραμύθι του Ρωμιού και των παιδιών του για τη λευτεριά, που δεν έρχεται ποτέ...

Η συνέχεια επί της σκηνής: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 8:00 μ.μ. Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου


Είσοδος: €10


Προπώληση Εισιτηρίων: Ticket Hour, ACS courier


Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Φανής , Γαλάτεια Ζήνωνος.


Συμμετέχουν:

Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες

Χορευτικός Όμιλος Ρύμβος, σε χορογραφίες των Δημήτρη Κωνσταντίνου και Παναγιώτη Χατζηπαναγή

Παιδική Χορωδία, υπό την καθοδήγηση του Αχιλλέα Τσαγγαρίδη

Οκταμελής Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Φώτη ΜουσουλίδηΤη Μουσικοθεατρική παράσταση «Μιας Βαλίτσας τα Πολύτιμα Κιτάπια» παρουσιάζει.η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Θεοδόση Τσιόλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ