Έρχεται σκόνη στην Κύπρο και θερμοκρασίες Ιουλίου

Την ερχόμενη Δευτέρα -σύμφωνα με το Kitasweather- ενδέχεται να επικρατούν θερμοκρασίες Ιουλίου με σκόνη.

Article featured image
Article featured image

Σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα θερμός για την εποχή.

Στα ορεινά αναμένονται λίγες νεφικές αναπτύξεις το απόγευμα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει έως τους 33 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 29 στα παράλια και 16 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις και αναμένεται να σημειωθούν λίγες σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές, με το ενδεχόμενο τοπικών ξηρών καταιγίδων.

Στον πιο κάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για τη Λευκωσία.

59529932_10157284141888011_5925728281931284480_n.jpg

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη, µέχρι και την Παρασκευή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις και πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 και παροδικά µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, στους 27 στα νότια παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση την Πέµπτη και την Παρασκευή και θα κυµανθεί λίγο κάτω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ