Ήταν ή όχι συνεργάτης της Χούντας ο πατέρας του Έλληνα Πρωθυπουργού;

Τι γίνεται με την επίμαχη φωτογραφία που (υποτίθεται) δείχνει τον πατέρα του Τσίπρα πίσω από τον Παπαδόπουλο;

Article featured image
Article featured image


Όταν βρίσκεσαι σε προεκλογική περίοδο, το μόνο σίγουρο είναι ότι περιμένεις να ακούσεις και να δεις τα πάντα από κόμματα και πολιτικούς με στόχο να κερδίσουν τις εντυπώσεις και κατά συνέπεια τη ψήφο μας. Πόσο μάλλον δε, όταν κάνεις προεκλογική εκστρατεία για δύο αναμετρήσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε τοπικό. Αυτό, δηλαδή, που βιώνει η Ελλάδα φέτος.

Πολιτικά κόμματα και υποψήφιοι παλεύουν για να κερδίσουν εντυπώσεις και έδρες τόσο στην Ευρωβουλή όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς τα αποτελέσματα των δύο αυτών εκλογικών αναμετρήσεων προοιωνίζουν και το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών, προς τα τέλη του έτους.

Κάπου ανάμεσα, λοιπόν, στον πυρετό της διατήρησης και της απόκτησης της εξουσίας, δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολιτικοί ηγέτες πέφτουν σε λάθη και γκάφες ολκής που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Θύμα αυτή τη φορά της παραπληροφόρησης και των Fake News, ήταν και πάλι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος (Κούλης) Μητσοτάκης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, για συνεργασία του με τη Χούντα του Παπαδόπουλου, στηρίζοντας το επιχείρημά του σε μία φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει προ καιρού στο διαδίκτυο υποστηρίζοντας ότι πίσω από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, είναι ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα.

Ο εν λόγω ισχυρισμός διαψεύσθηκε λίγο καιρό αργότερα ως ανυπόστατος καταρρίπτοντας τη φημολογία. Κάτι που ωστόσο φαίνεται να μην έφτασε ποτέ στα αυτιά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επανάφερε στο προσκήνιο τη συγκεκριμένη ψευδή είδηση προβάλλοντάς την ως επιχείρημα εντός της βουλής.

Η φωτογραφία που πρόβαλε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτική εκπομπή και υποτίθεται πως απεικονίζει τον Παύλος Τσίπρα, δείχνει στην πραγματικότητα τον Διομήδη Αγγελόπουλο, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ της κυβέρνησης των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη.


Μετά την αρχική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, εξαπέλυσε νέα επίθεση τον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας: «Θα έχει το πολιτικό θάρρος να συνειδητοποιήσει το ατόπημα που διέπραξε, βάζοντας ένα τέλος στον κατήφορο; Θα έχει το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο, επιλέγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό; Ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη;».

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα:

«Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του Πρωθυπουργού, αναπαράγοντας τα fake news φασιστο φυλλάδων, στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη. Ο τελευταίος έφθασε μέχρι και στο σημείο να παρουσιάζει φωτογραφίες εποχής με άσχετους ανθρώπους δίπλα στους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τον πατέρα του Πρωθυπουργού. Επειδή, ο κατήφορος στον οποίον έχουν επιβάλει την πολιτική ζωή του τόπου οι ακροδεξιοί σύμβουλοι και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, έχει και ένα όριο, αναρωτιόμαστε: Θα έχει το πολιτικό θάρρος να συνειδητοποιήσει το ατόπημα που διέπραξε, βάζοντας ένα τέλος στον κατήφορο; Θα έχει το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο, επιλέγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό; Ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη;»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ