Η ώρα της Τάμτα

«Κατάγομαι από τη Γεωργία, ζω στην Ελλάδα και εκπροσωπώ την Κύπρο». Κάπως έτσι παρουσιάζει η ίδια τον εαυτό της σε δημοσιογράφους και fans, το διάστημα πριν τη Eurovision.

Article featured image
Article featured image

Στην ερώτηση δημοσιογράφου «γιατί με την Κύπρο;», η ίδια απαντά «επειδή αγαπώ την Κύπρο. Είχα πρόταση για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τη Κύπρο και απλά ανυπομονώ να ζήσω αυτήν την εμπειρία μαζί με όλους εσάς».

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ

Τον Δεκέμβριο το κρατικό κανάλι ανακοινώνει πως στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision θα μας εκπροσωπήσει η Τάμτα. Ως γνωστό, οι του ΡΙΚ της είχαν προτείνει συνεργασία και πέρσι και αφού δεν «ευόδωσε» τότε, επανήλθαν τελικά με νέα πρόταση.


Οι δημιουργοί

Το τραγούδι «Replay», που κυκλοφόρησε επίσημα στις 5 Μαρτίου, είναι δημιούργημα του συνθέτη των επιτυχιών, Άλεξ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ως γνωστό είχε γράψει και το «Fuego». Αξίζει, όμως, να αναφέρουμε πως στην ομάδα των δημιουργών υπάρχουν επίσης τα ονόματα των Geraldo Sandell, Viktor Svensson, Albin Nedler και Kristoffer Fogelmark. Σκηνοθέτης του βίντεο είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Μιχελόπουλου.



Τέσσερις χορευτές μαζί της σκηνή

Στη σκηνή της Eurovision η Τάμτα θα εμφανιστεί με τέσσερις Σουηδούς χορευτές, κάποιοι εκ των οποίων έχουν πάρει μέρος και σε προηγούμενες διοργανώσεις του διαγωνισμού.

tamta6.width-1024.jpg


Ημιτελικός και τελικός

Η Κύπρος με την Τάμτα και το «Replay» θα διαγωνιστεί την Τρίτη, 14 Μάϊου, στον πρώτο ημιτελικό. Εκείνο το βράδυ, η Τάμτα θα βγει πρώτη στη σκηνή, ενώ η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» θα εμφανιστεί 16η (προτελευταία).

Εμφανίσεις-έκπληξη στον τελικό

Εκτός από τη Madonna που πήρε ένα ολόκληρο εκατομμύριο για να πει… δυο τραγούδια εκείνο το βράδυ, στο Τελ Αβίβ για να τραγουδήσουν επίσης θα βρεθεί η Conchita Wurst και η Dana International, αλλά και η Ελένη Φουρέιρα. Όπως διαβάζουμε, οι διάφοροι νικητές που θα εμφανιστούν στη σκηνή της Eurovision θα ανταλλάξουν τραγούδια με το Heroes (Σουηδία 2015) να το ερμηνεύει η Conchita, το Fuego (Κύπρος 2018) ο Måns Zelmerlöw, το Dancing Lasha Tumbai (Ουκρανία 2017) η Φουρέιρα και τέλος, το Toy (Ισραήλ 2018) ο Verka Serduchka. Μάλιστα, οι τέσσερις τους θα τραγουδήσουν -μαζί με την Gali Atari- το Hallelujah (Ισραήλ 1979).



Παρουσιαστές

Τέσσερις οι παρουσιαστές που θα παρουσιάσουν τα τρία live σόου: οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές Erez Tal, Assi Azar και Lucy Ayoub και το supermodel Bar Refaeli. Ο Tal και η Rafaeli θα είναι οι κύριοι παρουσιαστές, ενώ ο Azar και η Ayoub θα είναι στο green room.

Καλή επιτυχία Κύπρος!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ