Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις του (Κύπριου) Στέλιου Καμμίτση πάει στις Κάννες

Εφτά χρόνια μετά τα «Κωλόπαιδα».

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Γιώργος Ζερβουλάκος


Αρχικά ήταν τα «Κωλόπαιδα», που σηματοδότησαν το κινηματογραφικό του ντεμπούτο μεγάλου μήκους, ενώ στο ενδιάμεσο δημιούργησε την «Κατηφόρα» μια υπέροχη μικρού μήκους ταινία.

Σήμερα, ο Κύπριος Στέλιος Καμμίτσης βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του «Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις» που θα κάνει την πρώτη της παρουσίαση στην Αγορά του 72ου Φεστιβάλ Καννών.

Η ταινία είναι μέρος του προγράμματος «Thessaloniki Goes to Cannes», και θα προβληθεί για αγοραστές, διανομείς και επαγγελματίες του σύγχρονου διεθνούς σινεμά προκειμένου να αναζητήσει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή της αλλά και διεθνή διανομή και να κινήσει το ενδιαφέρον για τα διεθνή φεστιβάλ.

Λίγες μέρες πριν το ταξίδι του στις Κάννες, ο Στέλιος Καμμίτσης μιλάει στο Flix για την ταινία και την εμπειρία της πρώτης φοράς.

3264b8d91cf411f781021236f64bcc2e.jpg


Τι είναι το Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις;

Eίναι η ιστορία του Βίκτωρα, ενός πρώην αθλητή καταδύσεων, που, έχοντας πια βαλτώσει, ξεκινάει ένα ταξίδι απο την Πάτρα μέχρι την Βαυαρία. Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν περιπετειώδη νεαρό Γερμανό, ο οποίος τον πείθει να ταξιδέψουν μαζί. Οδηγώντας προς το Βορρά, ξεκινούν ένα παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων, που φέρνει στην επιφάνεια τον πραγματικό λόγο του ταξιδιού του.

Πόσο σημαντική είναι η ορατότητα της ταινίας μέσα από το πρόγραμμα Thessaloniki Goes to Cannes;

Είναι ένα όμορφο συναίσθημα αλλα και πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι με ένα επίλεκτο κοινό απο επαγγελματίες του χώρου ένα κομμάτι της ταινίας. Είναι μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Στέλιου Καμμίτση στο Flix.gr.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ