Ο Bilal είναι 19 χρονών, εκπροσωπεί τη Γαλλία στη Eurovision και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη

Λατρεύει να φορά περούκες με μακριά μαλλιά, να ντύνεται «εκκεντρικά», και ήδη έχει αποκτήσει πιστούς οπαδούς αλλά και φανατικούς haters.

Ο Bilal είναι 19 χρονών, εκπροσωπεί τη Γαλλία στη Eurovision και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη

Λατρεύει να φορά περούκες με μακριά μαλλιά, να ντύνεται «εκκεντρικά», και ήδη έχει αποκτήσει πιστούς οπαδούς αλλά και φανατικούς haters.

Με τα προγνωστικά να αλλάζουν συνεχώς, ακόμη και λίγες ώρες πριν τον α’ ημιτελικό της Eurovision, φαίνεται πως μία χώρα έχει καταφέρει να ανέβει στην κορυφή από τις πρόβες και δεν χρειάζεται καν να περάσει τη διαδικασία των ημιτελικών.

Ο Bilal Hassani, από την ημέρα που επιλέγηκε να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον 64 Διαγωνισμό της Eurovision, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως λόγω της εκκεντρικής εμφάνισής του, αφού αρέσκεται στο να φοράει περούκες με μακριά μαλλιά και ρούχα εξτραβαγκαντ. Πολλοί είναι, μάλιστα, εκείνοι που τον συγκρίνουν με την Κοντσίτα και θεωρούν πώς θα έχει τη δική της πορεία στον διαγωνισμό. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις πρόβες του κομματιού του «Roi» (βασιλιάς), καθώς με το που τελείωσαν οι eurofans τον κατέταξαν ως το απόλυτο φαβορί του φετινού διαγωνισμού.


Το who is who του Bilal

O Bilal είναι ήδη πολύ γνωστός στη Γαλλία. Ξεκίνησε από τη γαλλική έκδοση του The Voice για παιδιά, όπου μάλιστα είχε ερμηνεύσει και το «Rise Like a Phoenix» της Conchita Wurst. Ξέφυγε πολύ γρήγορα από την εικόνα του χαριτωμένου παιδιού με την όμορφη φωνή. Κι αυτό έγινε χάρη στα social media.

Ο Bilal δηλώνει ότι λατρεύει το Twitter, τα βίντεό του στο YouTube έχουν εκατομμύρια views, ιδίως εκείνο όπου με χιουμοριστικό τρόπο μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο σχολείο όταν αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος, ενώ και στο Instagram οι ακόλουθοί του είναι χιλιάδες.

Λατρεύει να φορά περούκες με μακριά μαλλιά και να ντύνεται «εκκεντρικά», έχει ήδη πιστούς οπαδούς αλλά και φανατικούς haters, σε σημείο που να έχει δεχθεί άγριες διαδικτυακές επιθέσεις και να δημιουργηθεί πολιτικό ζήτημα στη Γαλλία. Οι απειλές για τη ζωή του (με αναφορές στο Μπατακλάν και το Ορλάντο, μεταξύ άλλων) προκάλεσαν την αντίδραση δύο Γάλλων Βουλευτών, που ζήτησαν από τους διαχειριστές του Twitter στη Γαλλία περισσότερη προστασία και αυστηρότητα απέναντι στα κηρύγματα μίσους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ