Πώς το κίνημα #MeToo αλλάζει άρδην τον τρόπο αναπαράστασης του σεξ στο σινεμά

Η τέχνη, τελικά, θέλει όρια.

Article featured image
Article featured image

Όταν το 2007 η ηθοποιός Μαρία Σνάιντερ αποκάλυπτε τη φρικιαστική εμπειρία που βίωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της δημοφιλούς ταινίας «Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» το 1972, το Hollywood έδειχνε μεν να σοκάρετε από τις αποκαλύψεις, ωστόσο η αντίδρασή του ήταν μηδαμινή. Άλλωστε η αποκάλυψη ήταν για ένα περιστατικό πολύ μακριά από την εποχή εκείνη.

Κι όμως, λίγα χρόνια αργότερα το κίνημα #MeToo και οι αποκαλύψεις για τον παραγωγό Harvey Weinstein, ταρακούνησαν συθέμελα το Hollywood, προκαλώντας ένα ντόμινο εξελίξεων.

Άλλωστε, μετά τη Σνάιντερ, πολλές ήταν ο ηθοποιοί που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κακομεταχείριση που έχουν υποστεί σε σκηνές όπου υπάρχει σωματική οικειότητα.

Μετά το κίνημα #MeToo και με την αυξανόμενη ζήτηση για πιο ηθικές πρακτικές σε ολόκληρη τη βιομηχανία ψυχαγωγίας που τελικά το Χόλιγουντ αναγκάστηκε να πάρει στα σοβαρά την αγωνία των ηθοποιών.

Σε αυτό το σύντομο ντοκιμαντέρ του «The Atlantic» ακούμε πολλούς επαγγελματίες των οποίων η σταδιοδρομία είναι αφιερωμένη στη διοργάνωση σεξουαλικών σκηνών για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Αυτοί οι «χορογράφοι οικειότητας» εξασφαλίζουν ότι οι ηθοποιοί γίνονται σεβαστοί σε όλη τη διαδικασία της κινηματογράφησης του προσομοιωμένου σεξ.

Με πληροφορίες από The Atlantic

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ