Για πρώτη φορά η σημαία των ΛΟΑΤΙ υψώνεται σε κυβερνητικό κτήριο στην Κύπρο

Η σημαία των ΛΟΑΤΙ κυμάτιζε χθες, Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Υπουργείο Εξωτερικών της ΚΔ.

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή τη 17η Μαΐου, που είναι η Διεθνής Ημέρα κατά Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας, υψώθηκε για πρώτη φορά σε κυβερνητικό κτήριο της ΚΔ η σημαία των ΛΟΑΤΙ.

Συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Εξωτερικών κυμάτιζε η σημαία των ΛΟΑΤΙ (δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ήταν μόνο για τη χθεσινή μέρα), ενώ το μήνυμα ανέφερε πως η Κύπρος δεσμεύεται να υποστηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των #LGBTI ατόμων.


Rainbow flag 🏳️‍🌈 flies in main building of Cyprus MFA today, in support of the International Day against Homophobia,...

Posted by Cyprus Ministry of Foreign Affairs on Friday, 17 May 2019




Η ενέργεια, όπως μαθαίνουμε από σχετική ανάρτηση του Κώστα Γαβριηλίδη, πρώην προέδρου της Accept, επαναλήφθηκε και σε Πρεσβείες της Κύπρου παγκόσμια, από τον κοντινό Λίβανο μέχρι τη μακρινή Κούβα και ton Καναδά, ανάμεσα σε άλλες. Ενέργειες υποστήριξης των τοπικών ΛΟΑΤΙ έχουν προγραμματιστεί επίσης και σε άλλες Πρεσβείες, όπως οι Πρεσβείες της Κύπρου στο Κίεβο και στο Πεκίνο.

Για πρώτη φορά, είδαμε τη σημαία των ΛΟΑΤΙ να υψώνεται σε Κυβερνητικό κτήριο, και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εξωτερικών,...

Posted by Costa Gavrielides on Friday, 17 May 2019

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ