Μπορείς, αν θες, να «υιοθετήσεις» έναν Κύπριο αθλητή

Έχεις ακούσει για το πρόγραμμα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο»;

Article featured image
Article featured image

Στόχος του προγράμματος, η προσέλκυση χορηγών για τους ελίτ αθλητές της Κύπρου, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση και διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην Ιαπωνία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου και μέλος του Γραφείου Τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, μας κατατόπησε ακόμα περισσότερο για το πρόγραμμα.

Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, όταν λέμε να υιοθετήσουμε έναν αθλητή εννοούμε να τον χορηγήσουμε. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εμπνευστήκαμε από την Ελλάδα και το οποίο φέραμε στα κυπριακά δεδομένα. Στοχεύουμε στο να μαζευτούν χρήματα, ούτως ώστε να χορηγηθούν οι αθλητές και να δημιουργηθεί ένα κλίμα υποστήριξης».

Σύμφωνα με τον ίδιο όλοι μπορούν να στηρίξουν τους αθλητές: εταιρείες, οργανωμένοι φορείς, σύνολα και ιδιώτες.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν άνετα να υιοθετήσουν έναν αθλητή και την ίδια ώρα να επωφεληθούν με διάφορα αντισταθμιστικά μέτρα προβολής που θα ζητήσουν από τους αθλητές.



«Η αλήθεια είναι πω το έχουμε εδώ και καιρό στο μυαλό μας αλλά δεν τα καταφέραμε να το προβάλουμε νωρίτερα. Σημαντικό να αναφέρω πως το πρόγραμμα έχει αναλάβει η πρώην αθλήτρια και λειτουργός της ΚΟΕ, Άντρη Σιάλου».



Τα ποσά δεν είναι ψηλά

Τα ποσά -όπως μας ενημέρωσε- δεν είναι ψηλά. Ξεκινούν από 5 χιλιάδες. «Άρα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν άνετα να υιοθετήσουν έναν αθλητή και την ίδια ώρα να επωφεληθούν με διάφορα αντισταθμιστικά μέτρα προβολής που θα ζητήσουν από τους αθλητές».

Τεράστια ανταπόκριση

«Η ανταπόκριση των εταιρειών και των επιχειρήσεων μέχρι στιγμής είναι τεράστια. Επίσης, οι παροικίες μας στην Αγγλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία προγραμματίζουν να υιοθετήσουν κάποιους από τους αθλητές. Εμείς, ως Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν θα επωφεληθούμε σε κάτι. Τα χρήματα που θα μαζευτούν είναι καθαρά για τις ανάγκες των αθλητών».


Οι αθλητές παίρνουν ένα κονδύλι από το Κράτος, αλλά αυτό δεν καλύπτει το 100% των αναγκών τους. «Γι’ αυτό εμείς μέσω του προγράμματος θέλουμε να συμπληρώσουμε το εισόδημά τους και να τους προσφέρουμε μια ανακούφιση».

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσοι αθλητές από την Κύπρο θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στην Ιαπωνία.



Μέχρι σήμερα προκρίθηκαν δύο Κύπριοι αθλητές. Ο Παύλος Κοντίδης στην ιστιοπλοΐα και η Άντρη Ελευθερίου στη σκοποβολή.

«Υπολογίζουμε πως στην Ολυμπιάδα του Τόκιο θα λάβουν μέρος περίπου 15 με 20 αθλητές».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ