Η Αφροδίτη, η φώκια που γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες στην Πάφο, βρέθηκε νεκρή

Ήταν μόλις 5 μηνών.

Η Αφροδίτη, η φώκια που γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες στην Πάφο, βρέθηκε νεκρή

Ήταν μόλις 5 μηνών.

Article featured image
Article featured image

Αρχές Φεβρουαρίου 2019, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενημέρωνε το κοινό πως γεννήθηκε στη θάλασσα του Ακάμα μία νέα φώκια, στην οποία δόθηκε το όνομα Αφροδίτη.

Η γέννησή της έφερε χαράς ευφορία τόσο στο Τμήμα Περιβάλλοντος, όσο και στο Τμήμα Αλιείας, καθώς ανέβασε το γενικό πληθυσμό φώκιας στην Κύπρο στα 14 άτομα, γεγονός πολύ αισιόδοξο για το μέλλον του είδους στην περιοχή μας.

Ωστόσο η χαρά έληξε άδοξα σήμερα, καθώς όπως διαβάζουμε από το Pafos Press, η μικρή Αφροδίτη εντοπίστηκε νωρίς το πρωί σήμερα (21/5) νεκρή σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Πάφο και τη Χλώρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουPafosPress.com φαίνεται πως η μικρή φώκια, πιθανόν λόγω απειρίας, πιάστηκε σε δίκτυα ψαράδων στη θάλασσα από το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου μέχρι την περιοχή Τάφοι των Βασιλέων, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Ως γνωστόν η μικρή φώκια εθεάθη αρκετές φορές στο Λιμανάκι με το Τμήμα Αλιείας να εκφράζει τις ανησυχίες του για την ασφάλειά της. Την φώκια την οποία εντόπισαν νεκρή μέσα στη θάλασσα διερχόμενοι ψαράδες και την έβγαλαν έξω στη στεριά.

Ήδη στην Πάφο για το σκοπό αυτό κλήθηκε ειδική θαλάσσια Βιολόγος του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που θα διενεργήσει αυτοψία στο σώμα της άτυχης φώκιας η οποία ανήκει στο είδος Monachus Monachus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ