Συγγραφείς δημιούργησαν το πρώτο «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά

Ένα βιβλίο, για πραγματικούς βιβλιοφάγους.

Article featured image
Article featured image

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα προχώρησε μία ομάδα συγγραφέων από τη Βουλγαρία, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα βιβλίο με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών που… «τρώγεται».

Το βιβλίο είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, 100% βιοδιασπώμενο και δεν περιέχει ίχνος μελανιού, αφού για τη συγγραφή του χρησιμοποιήθηκε χρωστική τροφίμων.

biblio-paidia-brwsimo-boulgaria.jpg


Στις σελίδες του υπάρχουν πιστοποιημένοι σπόροι από βρώσιμα άνθη, φρούτα και λαχανικά, τους οποίους τα παιδιά καλούνται να αξιοποιήσουν σε μια βιωματική εμπειρία, φυτεύοντάς τους στη γη για να μεγαλώσουν και να δώσουν καρπούς.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, το βιβλίο δεν περιέχει καμία χημική ουσία. Η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε για να ενώσει τις σελίδες του παρασκευάστηκε από ζάχαρη, αλεύρι και νερό. Οι πιστοποιημένοι σπόροι είναι οι σπόροι γνωστής ποικιλίας, ψηλής βλαστικής ικανότητας, καθαροί από ζιζάνια, ασθένειες και αδρανή υλικά, διευκρινίζει μία από τους εμπνευστές και συγγραφείς του βιβλίου, η Νταρίνα Ντιμίτροβα.

biblio-paidia-brwsimo-boulgaria-2.jpg

Η ιστορία που αφηγείται το παιδικό μυθιστόρημα εξετάζει τη σχέση παιδιών και ενηλίκων, όμως δεν έχει διδακτική πρόθεση, επισημαίνει η ίδια. Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Μπόμπο Μπερνμούντο και η μπάντα των φίλων του που αναζητούν περιπέτειες, προκλήσεις και, τελικά, έπειτα από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη αναποδιά που συναντούν βρίσκουν λύσεις.

biblio-paidia-brwsimo-boulgaria-3.jpg

biblio-paidia-brwsimo-boulgaria-5.jpg

«Με πολύ χιούμορ, εξετάζουμε - με τη βοήθεια ψυχολόγων - θέματα σχετικά με τη συμπάθεια, τη φιλία, τις ανησυχίες των παιδιών για το περιβάλλον από την τρυφερή παιδική ηλικία. Λάβαμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ευχαριστίες και ερωτήσεις για το βιβλίο. Αυτή η εξέλιξη μάς δίνει μεγάλη ικανοποίηση και προσθέτει αξία στο έργο μας. Πλέον, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι ενδιαφέρον για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, κάτι που δεν πρέπει απαραίτητα να έχει τη μορφή βιβλίου», σχολίασε η Νταρίνα Ντιμίτροβα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ