Μάχη επικράτησης ανάμεσα σε δύο φίνες, στο Ριζοκάρπασο

Δεν είναι ζευγάρωμα μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, αλλά μάχη μεταξύ αρσενικών για εδαφική επικράτηση. Το ένα μπήκε στην περιοχή του άλλου, εξ ου και το σκηνικό.

Article featured image
Article featured image

Το βίντεο τράβηξε στο Ριζοκάρπασο ο Osman Oğuz και το ανήρτησε αρχικά στη σελίδα Βιοποικιλότητα Κύπρου.



Και επειδή συχνά υπάρχει σύγχυση σε σχέση με την εν λόγω εικόνα, αφού κάποιοι πιστεύουν πως παραπέμπει σε ζευγάρωμα και όχι σε μάχη, όπως μας είχε διευκρινίσει παλαιότερα ο Γιώργος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς και Βιοποικιλότητας της Κύπρου, «στο ζευγάρωμα τα φίδια είναι ακίνητα και ενωμένα, το ένα δίπλα στο άλλο» (δες σχετικό βίντεο εδώ).

Στην ερώτηση κατά πόσο παλεύουν μέχρι τελικής πτώσης, η απάντηση του κύριου Κωνσταντίνου είναι πως «δεν κάνει κατ’ ανάγκη κακό το ένα στο άλλο σε αυτή τη φάση, δεν θα πρέπει να σκοτωθεί το ένα φίδι».


* Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου ανήκει στην Έλενα Παπαδοπούλου, η οποία μας είχε παραχωρήσει και το πιο κάτω βίντεο, με ένα αντίστοιχο σκηνικο στο Δάσος της Πάφου:



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Εντοπίστηκαν απολιθώματα μικροσκοπικού δεινοσαύρου και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό

Article featured image

Έχασαν τον γάτο τους στην Ισπανία και επέστρεψε μετά από 5 μήνες διανύοντας 250 χιλιόμετρα

Article featured image

Μόλις πέντε λεπτά επιπλέον δραστηριότητας καθημερινά μπορούν να παρατείνουν τη ζωή