Δύο μπαμπάδες γίνονται viral την πρώτη ημέρα που υιοθέτησαν τον γιό τους

Μια ανθρώπινη ιστορία, μια φωτογραφία που ανέβηκε στα social media, και τα δεκάδες σχόλια που ακολούθησαν.

Article featured image
Article featured image

Συνήθως, όταν ασχολείσαι και παρακολουθείς τα social media γνωρίζεις –σχεδόν- με σιγουριά για κάθε τι που ανεβαίνει online, τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει, ανάλογα και την κοινότητα στην οποία θα εκτεθεί.

Για παράδειγμα μια φωτογραφία με ένα gay ζευγάρι ανδρών, οι οποίοι μόλις υιοθέτησαν τον γιό τους, αποτελεί σίγουρο μαγνήτη αρνητικών/επικριτικών/ομοφοβικών/ρατσιστικών και άλλων σχολίων. Όχι μόνο στην Κύπρο ή στην Ελλάδα, αλλά σε διάφορες ευρωπαϊκές ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης.

Είναι, όμως και κάποιες φορές που η πραγματικότητα καταρρίπτει τα δεδομένα και αποκαλύπτει εκείνη την όμορφη πλευρά των ανθρώπων που δείχνουν αγάπη.

two-dads-son-adoption-tshirt-4-5cdd52dd7d1f2__700.jpg

Πρόσφατα, λοιπόν, το ίντερνετ πήρε φωτιά όταν δύο μπαμπάδες κοινοποίησαν μία αξιαγάπητη φωτογραφία με τον γιό τους, τον οποίο μόλις είχαν υιοθετήσει από ένα ίδρυμα στο οποίο βρισκόταν, έπειτα που η πρόνοια ανακάλυψε τη σκληρή κακοποίηση και τη βία που είχε δεχτεί στα λίγα χρόνια ζωής του.

two-dads-son-adoption-tshirt-3-5cdd52da8437c__700.jpg

Και κάπου εκεί συνέβη το αναπάντεχο: Η ευτυχισμένη αυτή στιγμή που κάποιος θα περίμενε ότι θα γινόταν βορρά στα χέρια των διάφορων περίεργων μυαλών και αντιλήψεων, έγινε αποδεκτή με πολλή αγάπη και θετικότητα, με την πλειοψηφία των σχολίων να δίνουν συγχαρητήρια στο ζευγάρι για την απόφασή του να υιοθετήσει ένα παιδί με ιστορικό σκληρής κακοποίησης, που έπασχε από Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, από εναντιωματική προκλητική διαταραχή και από σύνδρομο μετατραυματικού στρες.

two-dads-son-adoption-tshirt-22.jpg

two-dads-son-adoption-tshirt-2-5cdd52d794de1__700.jpg

Σε συνέντευξή του στο Bored Panda, ο Πωλ δήλωσε πως σοκαρίστηκε από όλα τα θετικά σχόλια που δέχτηκαν, «Σοκαρισμένος, τρελαμένος, ταπεινός και υπερήφανος. Φτιάξαμε τα μπλουζάκια γιατί σκεφτήκαμε ότι είναι αστεία και χαριτωμένα. Είχαμε πολλές επισκέψεις από συγγενείς και φίλους και μετά θα πηγαίναμε στην Ντίσνεϊ, οπότε είπαμε να το διασκεδάσουμε λιγάκι. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα ότι θα τραβούσε τόση προσοχή και ότι θα έβγαινε εκτός του κύκλου των φίλων μας. Δεχτήκαμε και μερικά παράξενα σχόλια, γεμάτα μίσος και προσβλητικά πράγματα όπως ότι δεν θα μεγαλώσει φυσιολογικά, ότι θα τον κοροϊδεύουν και άλλες πολύ ενοχλητικές δημοσιεύσεις που δεν θα επαναλάβω. Τίποτα δεν θα αλλάξει αυτό που κάναμε και κάνουμε και νιώθω μεγάλη χαρά όταν σκέφτομαι ότι κάποιο παιδί εκεί έξω που δυσκολεύεται με την σεξουαλικότητά του ή έχει γονείς του ίδιου φύλου το δει σαν κάτι το πιθανό, κάτι που είναι αποδεκτό και για το οποίο δεν πρέπει να ντρέπεται».

Με πληροφορίες από Bored Panda/Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ