Σου έχουν σπάσει κι εσένα τα νεύρα οι άπειρες διαφημίσεις στο Youtube;

Κάνουμε περισσότερα «skip ad», απ' όσα μπορούμε ν' αντέξουμε και υπάρχει λόγος γι' αυτό!

Σου έχουν σπάσει κι εσένα τα νεύρα οι άπειρες διαφημίσεις στο Youtube;

Κάνουμε περισσότερα «skip ad», απ' όσα μπορούμε ν' αντέξουμε και υπάρχει λόγος γι' αυτό!

Article featured image
Article featured image

Πας το πρωί στο γυμναστήριο γεμάτος όρεξη, βάζει τα ακουστικά στα αυτιά και επιλέγεις την λίστα με τα αγαπημένα σου μουσικά κομμάτια. Με του που ανοίγεις την εφαρμογή του Youtube, ξεπηδάει η πρώτη διαφήμιση, κάνεις skip. Το ίδιο και λίγο αργότερα, αφού τελειώσει το πρώτο κομμάτι, πάλι διαφήμιση-βίντεο που διακόπτει τη ροή του προγράμματός σου, ενώ στο ενδιάμεσο ξεπηδούν διάφορα διαφημιστικά banner.

Άκυρα προϊόντα άγνωστης χρήσης, βίντεο κλιπ τριτοδεύτερων τραγουδιστών, trailer ταινιών και άλλα παρεμφερή, είναι μόνο μερικά από όλα το Youtube μας αναγκάζει να ακούμε καθημερινά, ανά 2-3 λεπτά, κάνοντας την εμπειρία αν όχι κακή, σίγουρα πολύ κουραστική.

98f2f8cf6117cd9bcd80e1ef620eee79.jpg

Σαφώς και όλο αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε γίνεται καταλάθος, ούτε και αυξήθηκε τόσο πολύ η ανάγκη διαφήμισης στην πλατφόρμα. Του Youtube εδώ και περίπου ένα χρόνο δρομολογεί την είσοδό του στις επί πληρωμή υπηρεσίες που αφορούν την αναπαραγωγή μουσικής και ο μόνος τρόπος για να «πείσει» τους χρήστες του να πληρώσουν για να ακούνε τη μουσική που θέλουν, είναι να τους «χαλάσει» την εμπειρία στην υφιστάμενη, δωρεάν, πλατφόρμα.

Άλλωστε, το Youtube δεν ήταν ποτέ «χτισμένο» για να αναπαράγει μουσική και ποτέ, έως σήμερα τουλάχιστον, δεν είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τη μουσική βιομηχανία η οποία το κατηγόρησε πολλές φορές για χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας, χωρίς να καταβάλλονται τα ανάλογα δικαιώματα, με τον Prince να είναι ο μοναδικός ίσως καλλιτέχνης που απαγόρευσε να υπάρχει οποιοδήποτε βίντεο κλιπ του ή μουσική του στο Youtube.

SkipAd-e1535514865578-563x318.png

Όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς, τόσες περισσότερες διαφημίσεις βλέπεις

Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες χρηστών που δημοσιεύτηκαν σε συζήτηση στο Reddit, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη χρήση του Youtube από κινητές συσκευές και όχι τόσο σε υπολογιστές ή laptop. Αιτία η συχνότερη χρήση της εφαρμογής που γίνεται στην πρώτη περίπτωση, καθώς οι περισσότεροι ακούν μουσική στο Youtube, από το κινητό τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται από τους αλγόριθμους της πλατφόρμας και να σου εμφανίζει πολύ περισσότερες διαφημίσεις από κάποιον που χρησιμοποιεί ελάχιστα την πλατφόρμα.


Η σειρήνα και προπομπός Youtube Red

Για να προσελκύσει και να δελεάσει τους χρήστες του, το Youtube, αφού βομβάρδισε με άπειρες διαφημίσεις την πλατφόρμα, παρουσίασε το Youtube Red, για το οποίο έδωσε τρείς μήνες δωρεάν δοκιμής.

Για όσους το δοκίμασαν, η εμπειρία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς στο Youtube Red, δεν υπήρχαν διαφημίσεις, δεν υπήρχαν pop ups, δεν υπήρχε διακοπή και ο αλγόριθμος αναγνώριζε τις προτιμήσεις σου επακριβώς δίνοντάς σου αυτό που ήθελες να ακούσεις. Και αφού μας έδωσε το βαζάκι με το μέλι, αφού μας άφησε να δοκιμάσουμε τη γεύση, μας το πήρε πίσω ζητώντας μας να πληρώσουμε αν θέλουμε αυτή την εμπειρία, διαφορετικά πρέπει να επιστρέψουμε στα συνεχή «skip ad».

youtube-premium-sign-up-hero.jpg

Youtube Music και Youtube Premium

Η ανακοίνωση για την κυκλοφορία των δύο νέων αυτών συνδρομητικών καναλιών, έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο, σε μία προσπάθεια της Google να ανταγωνιστεί στα ίσα άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες μουσικής.

Το YouTube Premium, το οποίο επί της ουσία αντικαθιστά το Youtube Red, θα επεκταθεί πέρα από τις πέντε υπάρχουσες αγορές για να καλύψει το ίδιο έδαφος με τη νέα υπηρεσία YouTube Music, ενώ θα κοστίζει ακριβότερα από το Red, περί τα 10 ευρώ μηνιαίως.

To Premium θα περιλαμβάνει την πλήρη κατάργηση των διαφημίσεων και την πρόσβαση σε ολόκληρο τον το πρωτότυπο περιεχόμενο που ανεβάζουν οι προσωπικότητες (youtubers και κανάλια) της πλατφόρμας.


youtube-music-crosses-3-million-users-within-a-week-of-its-launch.jpg

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το YouTube Music

H νέα υπηρεσία YouTube Music, η οποία ξεκίνησε τη δράση της στις 22 Μαΐου 2018, σε πέντε υφιστάμενες αγορές, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μεξικό και Νότια Κορέα, επεκτάθηκε στη συνέχεια σε Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Το YouTube Music θα προσφέρει μια ελεύθερη έκδοση που θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις – με περιορισμένα βασικά χαρακτηριστικά. Για αυτούς που θα χρειαστεί να κάνουν αναβάθμιση σε μια συνδρομή YouTube Music Premium ύψους 8 ευρώ/μήνα, η οποία θα εξυπηρετεί ακόμα και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως και με την ακρόαση στο παρασκήνιο, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα.

Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό, επειδή οι χρήστες στις συσκευές τους δεν μπορούν να ακούνε μουσική στο YouTube και ταυτόχρονα να κάνουν άλλα πράγματα στο τηλέφωνό χωρίς να το κλείσουν την εφαρμογή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ