Στείλε κι εσύ το όνομά σου στον (πλανήτη) Άρη μπας και σωθείς

983 ονόματα Κυπρίων βρίσκονται στον κόκκινο πλανήτη, ενώ ήδη 600 Κύπριοι έκαναν αίτηση για να ταξιδέψει και το δικό τους όνομα στην επόμενη αποστολή.

Στείλε κι εσύ το όνομά σου στον (πλανήτη) Άρη μπας και σωθείς

983 ονόματα Κυπρίων βρίσκονται στον κόκκινο πλανήτη, ενώ ήδη 600 Κύπριοι έκαναν αίτηση για να ταξιδέψει και το δικό τους όνομα στην επόμενη αποστολή.

Article featured image
Article featured image

Δεν ξέρουμε το λόγο που τόσα εκατομμύρια ανθρώπων από όλο τον πλανήτη θέλουν διακαώς να στείλουν το όνομά τους στον Άρη, αλλά εάν αυτό είναι για να προκρατήσουν θέσεις για μια επερχόμενη μετακόμιση, τότε μπορείτε να υπολογίσετε κι εμάς στη λίστα.

Όπως διαβάζουμε στο ΚΥΠΕ, σχεδόν 600 άτομα από την Κύπρο δήλωσαν μέσα σε λίγες ώρες τα ονόματά τους για να περιληφθούν εντός των μικροτσίπ που θα ταξιδέψουν με την επόμενη ιστορική αποστολή της ΝΑΣΑ στον πλανήτη Άρη. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ μέχρι την διορία που έδωσε η ΝΑΣΑ και λήγει τέλη Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που θα περάσουν ακόμα αρκετά χρόνια προτού οι πρώτοι άνθρωποι πατήσουν το πόδι τους στον πλανήτη Άρη, η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι προσφέρει για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να στείλουν τα ονόματά τους στον Κόκκινο Πλανήτη με την αποστολή Mars 2020 που αναμένεται να εκτοξευθεί τον Ιούλιο του 2020 και να φθάσει στον Άρη τον Φεβρουάριο του 2021.

21406_InSight_GetYourBoardingPass_16x9_NOTEXT.jpg

Όσοι δηλώσουν το όνομά τους για την αποστολή στον Άρη, θα λάβουν και μια αναμνηστική «κάρτα επιβίβασης», η οποία θα ομοιάζει με κάρτα μιλίων τακτικών επιβατών που χρησιμοποιούνται στα αεροπλάνα.

Με τη λίστα να έχει περί το 1 εκατ. 200 χιλιάδες μέσα σε λίγες ώρες, οι περισσότεροι που δήλωσαν μέχρι στιγμής είναι Αμερικανοί, Τούρκοι και Ινδοί.

Σημειώνεται ότι ήδη 2.4 εκατομμύρια άνθρωποι από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, περιλαμβανομένων και 983 από την Κύπρο, έστειλαν τα ονόματά τους εντός της αποστολής InSight της ΝΑΣΑ στον Άρη, που προσεδαφίστηκε τον Νοέμβριο του 2018 μετά από ένα ταξίδι έξι μηνών. Η διαστημοσυσκευή αυτή μετέφερε τα ονόματα εντός δύο μικροτσίπ.

1_V_sOuSsOsAm-Ndjy7nR9Dw.jpeg

Το νέο ρόβερ Mars 2020 της ΝΑΣΑ θα ψάξει για σημάδια μικροβιακής ζωής στο παρελθόν του Άρη, θα μελετήσει το κλίμα και τη γεωλογία του πλανήτη, θα συλλέξει δείγματα για μελλοντική επιστροφή στη Γη και θα ανοίξει τον δρόμο για την ανθρώπινη εξερεύνηση του σκονισμένου αυτού πλανήτη, ο οποίος μαίνεται συχνά από τεράστιες αμμοθύελλες. «Ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε αυτή την ιστορική αποστολή στον Άρη και θέλουμε όλοι να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι εξερεύνησης», δήλωσε ο Thomas Zurbuchen από την ΝΑΣΑ.

Send-Your-Name-Journey-To-Mars-Orion-Microchip-br2.jpg

Η ΝΑΣΑ θα χρησιμοποιήσει το Mars 2020 και άλλες αποστολές για να προετοιμάσει το έδαφος για την ανθρώπινη εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη. Επίσης, προς την επίτευξη αυτού του στόχου, η ΝΑΣΑ θα στείλει ξανά αστροναύτες στο φεγγάρι μετά από πάροδο μισού αιώνα. Η επιστροφή στη Σελήνη το 2024 αναμένεται να συμβάλει στην τεχνολογική ανάπτυξη που είναι απαραίτητη για το ιστορικό πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στον Αρη. Τόσο η αμερικανική κυβέρνηση, όσο και η βιομηχανία και οι διεθνείς εταίροι συνεργάζονται με τη ΝΑΣΑ στην παγκόσμια προσπάθεια να κατασκευαστούν και να δοκιμαστούν τα συστήματα που απαιτούνται για ανθρώπινες αποστολές στον Άρη και πέραν αυτού.

Οι πρώτοι άνθρωποι αναμένεται να σταλούν στον Άρη στα μέσα της δεκαετίας του 2030. Είναι πολύ πιθανόν ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον Άρη να είναι γυναίκα, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι ο γυναικείος οργανισμός είναι πιο ανθεκτικός σε μακρά έκθεση υπό συνθήκες έλλειψης βαρύτητας που απαιτούνται για το ταξίδι έξι μηνών στον Άρη.

Οι δηλώσεις ονομάτων γίνονται στην ιστοσελίδα https://go.nasa.gov/Mars2020Pass.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ