Μετά την Χρυσή Αυγή, το Facebook μπλοκάρει και τον Μάιλο Γιαννόπουλος

Οριστικά!

Article featured image
Article featured image

Και δεν σταμάτησε μέχρι εκεί, αφού την ίδια τύχη είχε και το Infowars, ακροδεξιές προσωπικότητες και διάφοροι συνωμοσιολόγοι.

Ξεσκαρτάρισμα κάνει τις τελευταίες ημέρες το Facebook, αποκλείοντας από τους κόλπους του διάφορους ακροδεξιούς λογαριασμούς που προωθούν το μίσος, το ρατσισμό και τη βία.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης πως διέγραψε από την πλατφόρμα του προσωπικότητες της άκρας δεξιάς, όπως ο Άλεξ Τζόουνς, ο Μάιλο Γιαννόπουλος και η Λάουρα Λουμέρ, καθώς παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας για τη ρητορική μίσους και την προώθηση βίας.

Ο Τζόουνς και το InfoWars είχαν μπλοκαριστεί από το Facebook ήδη από το 2018, διατηρούσαν όμως την παρουσία τους στο Instagram. Από σήμερα, τόσο ο Τζόουνς όσο και το Infowars, αποτελούν παρελθόν και για το Instagram.

alex_jones.0.jpg

Το Facebook μπλόκαρε επίσης τον Λούις Φάρακαν, θρησκευτικό ηγέτη στις ΗΠΑ γνωστό για τις αντισημιτικές του απόψεις, τον Πολ Νέλεν, έναν λευκό εθνικιστή και υποψήφιο για το κογκρέσο το 2018 και τον συνωμοσιολόγο Πολ Τζόζεφ Γουότσον.


Οι παραπάνω δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους ιδιωτικούς τους λογαριασμούς ή λογαριασμούς που τους εκπροσωπούν αλλά και να μοιράζονται φωτογραφίες στο Instagram.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε σήμερα πως το Facebook, πάντα απαγόρευε σε ιδιώτες ή οργανισμούς να προωθούν τη βία και το μίσος ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους, προσθέτοντας πως πριν το μπλοκάρισμα των λογαριασμών είχε προηγηθεί μια μακρά διαδικασία αξιολόγησης.

Ανάμεσα στα κριτήρια του Facebook είναι το αν ο χρήστης έχει καλέσει σε βία με κριτήριο τη φυλή, την καταγωγή ή την εθνικότητα, αν κάνει χρήση ρητορικής μίσους ή αν στο παρελθόν διατηρούσε σελίδες που το Facebook έχει μπλοκάρει.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Facebook, θα διαγραφούν, ομάδες, σελίδες και λογαριασμοί που εκπροσωπούν τα παραπάνω άτομα αν γίνει γνωστό πως στις ομάδες, στις σελίδες ή στους λογαριασμούς αυτούς συμμετέχουν οι διαγραφέντες.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα το Facebook μπλόκαρε και την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και δεν επιτρέπει πλέον κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της.

Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ