Κορύφωση της σκόνης από απόψε λέει το kitasweather

Παράλληλα, το ενισχυμένο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα που θα επηρεάσει την περιοχή μας, θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το kitasweather.com, πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Βόρειο Αφρική επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Δευτέρα και αναμένονται μεγάλες αποκλίσεις στη θερμοκρασία, σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή.

Ήδη από το πρωί παρατηρούνται πολύ ψηλές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές, με τη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς να είναι 29.9 βαθμοί Κελσίου στην Κάτω Πάφο.

Η σκόνη που αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας έχει πλησιάσει αρκετά από τα δυτικά και τα επίπεδα στην επιφάνεια θα αρχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ώρες. Η κορύφωση της σκόνης αναμένεται απόψε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο όπου τα επίπεδα θα κυμαίνονται από μέτρια έως ψηλά και παροδικά οριακά ως πολύ ψηλά.

Παρόλα αυτά, ενισχυμένο, πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σταδιακά από απόψε το βράδυ, εκτοπίζοντας τη σκόνη και ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι.

Όσον αφορά τις βροχές, το επόμενο διήμερο δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο εκτός από κάποιες πολύ μικρές πιθανότητες για μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Κυρίως την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή οι πιθανότητες για βροχές αυξάνονται στα ορεινά/ημιορεινά όπου αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μέσες και ψηλές νεφώσεις ενώ αργά το απόγευμα αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας σταδιακά θα φτάσουν τα μέτρια έως υψηλά, χωρίς να αποκλείονται και πολύ ψηλά αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 4-6 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 30 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 32 στα παράλια και στους 21 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε υψηλά και παροδικά έως πολύ ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα παράλια και κορυφές βουνών μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικά/βορειοδυτικά και ορεινά/ημιορεινά όπου θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα παράλια και κορυφές βουνών ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά έως λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικά/βορειοδυτικά όπου θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα παράλια και κορυφές βουνών ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, η περιοχή μας συνεχίζει να επηρεάζεται από το ενισχυμένο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα και θα επικρατεί κυρίως ηλιόλουστος καιρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε σχέση με την Τρίτη και θα κυμαίνεται περίπου 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω της κανονικής για την εποχή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι τα πρωινά κυρίως αίθριος ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Η θερμοκρασία την Πέμπτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ