Τι θα έλεγες για ένα ταξίδι ως το Πουκέτ;

Στο «μαργαριτάρι του νότου», όπως αποκαλείται το μεγαλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ταϊλάνδης, η φύση είναι γενναιόδωρη πέρα για πέρα!

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Klaus Dieter vom Wangenheim / Pixabay



Ένας επίγειος παράδεισος με μοναδικές παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ακτές με πανύψηλους φοίνικες και τροπική βλάστηση. Εξ ου και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο της χώρας, αλλά και της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι η Patong, περίπου 15 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, με εκατοντάδες ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ αλλά και υπαίθριες αγορές και εμπορικά κέντρα. Εξίσου οργανωμένες και γνωστές, αλλά πιο ήρεμες, οι παραλίες Karon και Kata, νότια της Patong, εκτός από κολύμπι και ηλιοθεραπεία, προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα, ιστιοπλοΐα και windsurfing.

Στο Πουκέτ μπορείτε επίσης να πάτε για σαφάρι με ελέφαντες, να αγοράσετε μετάξι ή κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, να ράψετε ρούχα σε μια μέρα αλλά και να κάνετε κρουαζιέρες σε κοντινά πανέμορφα νησάκια.


ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Μεγάλος Βούδας

Ορατός σχεδόν από το μισό Πουκέτ, ο Μεγάλος Βούδας, είναι από τα νεότερα αλλά σημαντικότερα αξιοθέατα. Πρόκειται για ένα επιβλητικό άγαλμα ύψους 45 μέτρων που έχει τοποθετηθεί στην κορυφή των λόφων Νάκερντ.

Ναός Wat Chalong

Δεν έχετε δει το Πουκέτ, αν δεν επισκεφθείτε αυτό τον εντυπωσιακό ναό, ο οποίος είναι ο δημοφιλέστερος του νησιού. Χτισμένος το 1837 διαθέτει ένα ψηλό τσέντι που φτάνει περίπου τα 62 μέτρα και είναι διακοσμημένος με εκατοντάδες μικροσκοπικά κομμάτια γυαλιού, που δημιουργούν άπειρες αντανακλάσεις.

Παλιά Πόλη

Φημίζεται για τα παραδοσιακά της κτίρια, που αποτελούν ένα μείγμα κινεζικής και πορτογαλικής αρχιτεκτονικής. Η βόλτα στα στενά της θα σας αποκαλύψει ναούς, δημόσια και ιδιωτικά μουσεία αλλά και εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα.

Ζωολογικός κήπος

Βρίσκεται στη διαδρομή προς τον κόλπο Chalong και φιλοξενεί ασιατικά αλλά και αφρικάνικα θηλαστικά και πτηνά. Πολύ δημοφιλή είναι τα σόου με κροκόδειλους, αλλά και με μαϊμούδες και ελέφαντες που διοργανώνονται αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Ενυδρείο

Στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, στο ακρωτήρι Phanwa. Ανήκει στο Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και έχει συμβάλει σημαντικά στη διάσωση των θαλάσσιων χελωνών του νησιού, που απειλούνται με εξαφάνιση.

FantaSea Land

Ένα θεματικό πάρκο, κάτι σαν την Disneyland της Ταϊλάνδης! Μη χάσετε το φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό θέαμα με ακροβάτες, χορευτές, τραγουδιστές αλλά και ελέφαντες που τελειώνει μέσα σε έναν καταιγισμό πυροτεχνημάτων.

Μουσείο Οστράκων

Διαθέτει μία από τις πολυτιμότερες συλλογές οστράκων στον κόσμο. Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει το τεράστιο χρυσό μαργαριτάρι 140 καρατίων, καθώς και ένα όστρακο που ζυγίζει 250 κιλά.

Εθνικό Μουσείο Thalang

Φιλοξενεί από αρχαία ευρήματα της μακραίωνης ιστορίας του Πουκέτ μέχρι λαογραφικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αλλά και εκθέματα από άλλες πόλεις.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία σας σε ένα πραγματικά παραμυθένιο τοπίο, κάντε μια κρουαζιέρα στα νησιά Phi Phi, όπου γυρίστηκε η ταινία «The Beach» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Απέχουν δύο ώρες με το ταχύπλοο από το Πουκέτ και προσφέρονται για καταδύσεις. Ακόμη μία πρόταση για απόδραση είναι ο κόλπος Phang Nga με τους απότομους βράχους μέσα στη θάλασσα. Ένα από τα νησάκια του ονομάζεται «Νησί του Τζέιμς Μποντ», καθώς εδώ γυρίστηκε η ταινία «Ο Χρυσοδάχτυλος».


Μάθε πώς μπορείς να διεκδικίσεις ένα ταξίδι στο Πουκέτ, μέσω του Ράδιο Πρώτο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ