«Αναγνωρίζω πόσο τυχερή είμαι που η Κύπρος είναι το σπίτι μου, ο τόπος μου»

Κα Διογένους, όταν σας ρωτάνε τι είναι η Κύπρος για εσάς, πώς απαντάτε;

Article featured image
Article featured image

Για πρώτη φορά αύριο, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, η Τράπεζα Κύπρου παρουσιάζει τα Cyprus Tourism Awards, τα οποία διοργανώνει ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications με σκοπό να βραβεύσει τους καλύτερους του είδους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Λίγο πριν την πραγματοποίηση της μεγάλης διοργάνωσης στη Κέντρο Φιλοξενία, η CITY μίλησε με μία εκ των μελών της κριτικής επιτροπής, την κα Χριστιάνα Διογένους - Chief Executive Officer της Unicars με κεντρικό θέμα… τον τουρισμό.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα όραμα για το τουριστικό μας προϊόν.


Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί για την Κύπρο τον βασικό πυλώνα στήριξης της οικονομίας. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός πως χρειάζονται τομές και βελτιώσεις. Εσείς που εντοπίζετε
κενά στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου;

Η Κύπρος είναι πολύ περισσότερα από το γνωστό τρίπτυχο ήλιος-θάλασσα-παραλία. Είναι ένας χαρισματικά όμορφος τόπος που σου δίνει τη δυνατότητα από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθείς από τη θάλασσα στο βουνό, από τη γαλήνη της φύσης στην απόλυτη διασκέδαση, από τις ομορφιές του αγροτουρισμού στα αποτυπώματα της αρχαίας ιστορίας της. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε στο διεθνές τουριστικό στερέωμα πρέπει να εστιάσουμε σε ό,τι μας κάνει αυθεντικούς, στις ρίζες μας και στο εγχώριο προϊόν μας: τη φιλοξενία, το καλό φαγητό, αλλά και το προσεγμένο/ποιοτικό τουριστικό προϊόν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα όραμα για το τουριστικό μας προϊόν, να δώσουμε κίνητρα για ενασχόληση της κυπριακής νεολαίας με τον τομέα, καθώς και να αναπτύξουμε βιώσιμα μοντέλα και πρακτικές που ενισχύουν άλλους τομείς (π.χ. γεωργία και κτηνοτροφία – με τη χρήση ντόπιων προϊόντων) αλλά και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Τέλος, είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος μας, της βελτίωσης της σχέσης τιμής/προϊόντος, καθώς και η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των τουριστικών καινοτομιών.

Η Κύπρος μπορεί να γίνει ένας προορισμός 365 ημερών;

Φυσικά και μπορεί να γίνει η Κύπρος ένας ολόχρονος τουριστικός προορισμός. Αυτό που απαιτείται είναι ξεκάθαρο όραμα, κίνητρα, καθώς και ανάπτυξη ειδών τουρισμού που ενισχύουν αυτή την κατεύθυνση όπως ο αθλητικός τουρισμός.

Πώς η διοργάνωση των βραβείων, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του κυπριακού προϊόντος της Κύπρου;

Με την παροχή κινήτρων, αλλά και με την επιβράβευση των σωστών και καινοτόμων πρακτικών, αλλά και όλων όσοι ακολουθούν το γενικότερο όραμα που θέλουμε σαν χώρα στον τομέα του Τουρισμού, όπως για παράδειγμα η προώθηση ντόπιων προϊόντων κ.ο.κ. Ταυτόχρονα, πολύ σημαντική είναι και η ενίσχυση μηνυμάτων για το είδους του τουριστικού προϊόντος που επιδιώκουμε μέσα στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της αειφορίας.

Είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος μας, της βελτίωσης της σχέσης τιμής/προϊόντος, καθώς και η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των τουριστικών καινοτομιών.


Βάσει και της επαγγελματικής σας θέσης και πείρας, με ποια κριτήρια αξιολογήσατε τους συμμετέχοντες;

Επιπλέον από τα κριτήρια της κάθε κατηγορίας, η αξιολόγηση και η βαθμολογία μου είχε να κάνει με θέματα όπως η βιωσιμότητα, η καινοτομία, η ποιότητα, και η αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος με την καλύτερη απόδοση.

Τι θα βιώσει όποιος παρευρεθεί στα Cyprus Tourism Awards 2019;

Θα έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να παρευρεθεί μαζί με παραδοσιακούς και μεγάλους παράγοντες στον τομέα του Τουρισμού που έχουν προσφέρει πολλά και συνεχίζουν να προσφέρουν, που δεν σταματάνε να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται. Ταυτόχρονα, θα παρευρεθεί με νέους παράγοντες του χώρου με καινοτόμες ιδέες που χαράζουν καινούργια μονοπάτια στον τομέα και προωθούν την Κύπρο μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Τι είναι η Κύπρος για εσάς;

Η Κύπρος για μένα είναι ένα πολύπλευρο μέρος όλων των εποχών με πολλούς κρυμμένους θησαυρούς που πάντα βρίσκει τον τρόπο να με ενθουσιάζει αλλά και να με ηρεμεί. Αναγνωρίζω πόσο τυχερή είμαι που είναι ο τόπος μου, το σπίτι μου και μου δίνει τη δυνατότητα με τον καλό καιρό, τις μικρές αποστάσεις και την πρόσβαση σε βουνό, θάλασσα ή πεδιάδα ανά πάσα στιγμή με την οικογένεια μου να απολαμβάνω όλες τις δραστηριότητες που αγαπώ.

Cyprus Tourism Awards 2019

Τα βραβεία θα απονεμηθούν την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στο Filoxenia Conference Center, στη Λευκωσία. Παρουσιάστρια των βραβείων είναι η ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου και η βραδιά αναμένεται ότι θα αποτελέσει μια μεγαλειώδη συνάντηση σημαντικών στελεχών επιχειρήσεων, προσωπικοτήτων, θεσμικών εκπροσώπων και δημοσιογράφων του κυπριακού τουρισμού.

Cyprus Tourism Awards, που παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου διοργανώθηκαν από τον Εκδοτικό Οίκο ΔΙΑΣ και την Boussias Communications, υπό την αιγίδα του του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Cyprus Hotel Association και του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε θέση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.tourismawardscy.com

Παρουσιάζει: Η Τράπεζα Κύπρου
Powered by: Xenos Travel
Χορηγός catering: Pandora Catering
Υποστηρικτής: Coneq
Υπό την Αιγίδα: Υφυπουργείου Τουρισμού, του Cyprus Hotel Association και του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ