Ο χορός του 5χρονου Αφγανού που απέκτησε προσθετικό μέλος είναι ό,τι πιο ανεκτίμητο κυκλοφορεί στο ίντερνετ

Έχασε το πόδι του όταν βρέθηκε ανάμεσα σε πυρά των Ταλιμπάν και της Αφγανικής Κυβέρνησης, όταν ήταν μόλις 8 μηνών.

Article featured image
Article featured image

Πλέον, σχεδόν 5 χρόνια μετά, όλα μοιάζουν σαν ένας κακός εφιάλτης, καθώς ο 5χρονος Αχμάντ απέκτησε ένα καινούργιο πόδι, ένα προσθετικό μέλος και μπορεί να τρέξει, να χορέψει, να χαρεί.

Το βίντεο με τον 5χρονο που χορεύει χαρούμενος με το νέο του προσθετικό μέλος κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, δείχνοντάς τον με τα χέρια του ψηλά και ένα τεράστιο χαμόγελο να διαγράφεται στο πρόσωπό του το μικρό αγόρι από το Αφγανιστάν στριφογυρίζει μέσα στο θάλαμο του νοσοκομείου της Καμπούλ. «Χορεύει συνεχώς δείχνοντας την χαρά του για το προσθετικό πόδι» λέει η μητέρα του Ραΐσα.

«Είμαι τόσο χαρούμενη για εκείνον που πλέον με το νέο προσθετικό μέλος μπορεί να είναι ανεξάρτητος» προσθέτει καθώς ο πεντάχρονος Αχμάντ χορεύει στην μουσική που ακούγεται από ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο Αχμάντ και οι γονείς του που είναι αγρότες, είναι από την Λογκάρ, επαρχεία στη νότια Καμπούλ όπου οι διαμάχες ανάμεσα στους Ταλιμπαν και το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ στράτευμα του Αφγανιστάν είναι συνεχόμενες. Η μητέρα του Αχμάντ και η αδερφή του βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταύρωση πυρών κατά τη διάρκεια μάχης που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και των δύο παιδιών.

Ο Αχμάντ έβαλε το πρώτο του προσθετικό πόδι στην ηλικία ενός έτους και πολύ σύντομα έμαθε να χορεύει. Το βίντεο που έγινε viral προκάλεσε εκατοντάδες θετικά σχόλια στο διαδίκτυο με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την πρόθεσή τους για βοήθεια στο μικρό αγόρι.

Με πληροφορίες από The Guardian / BBC / France24/ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ