«Όλοι προέτρεξαν να πουν ότι το χθεσινό εύρημα δεν συνδέεται με την υπόθεση;»

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης αναρωτιέται πώς μπορούν να είναι τόσο σίγουροι όσοι λένε ότι το χθεσινό εύρημα, δηλαδή το χαλί με τις πέτρες και τα ξύλα στο εσωτερικό του, δεν συνδέεται με την υπόθεση.

Article featured image
Article featured image

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο κύριος Ματσάκης ανέφερε πως ο ίδιος μπορεί να μας πει «δύο τρία σενάρια, που πιθανόν να συνδέουν το χθεσινό εύρημα με την πολύκροτη υπόθεση», και διευκρίνισε:

  1. Το χαλί μπορεί να είχε κηλίδες αίματος από τα θύματα και να ήθελε να το ξεφορτωθεί.
  2. Πιθανόν να ήταν μία πρόβα τζεναράλε από τον δράστη. Δηλαδή να ήθελε να δοκιμάσει να πετάξει στη λίμνη ένα αντικείμενο που προσομοιάζει με πτώμα, καθώς και που έχει το βάρος ενός ανθρώπινου σώματος.
  3. Πιθανόν το χαλί να το είχε μέσα στο αυτοκίνητο, κατά τη μεταφορά των θυμάτων στις λίμνες. Άρα, για να μην μείνουν κηλίδες αίματος στο όχημα, πιθανόν να το τοποθέτησε στο όχημά του.

Όλα αυτά θα διαλευκανθούν μόνο με την ενδελεχή ιατροδικαστική εξέταση, δήλωσε ο Μάριος Ματσάκης.

Ο κ. Ματσάκης υπέδειξε ακόμα μία φορά ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μάθουμε με σιγουριά τι κρύβεται στα σημεία του θανάτου είναι ν’ αντληθεί το νερό.


«Στο φρεάτιο είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει κάτι άλλο; Χωρίς να αντληθεί το νερό, πώς είμαστε σίγουροι; Το ίδιο ισχύει και για τις λίμνες», είπε και συνέχισε:

«Δεν είναι μόνο τα πτώματα που μπορούν να ξετυλίξουν το κουβάρι, γι’ αυτό θα πρέπει να αδειάσει η λίμνη. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που μπορούν να ξετυλίξουν το κουβάρι. Ψάχνουν διά της υφής μέσα στη λάσπη. Είναι μέσα σε έναν βούρκο και ψηλαφίζουν οι δύτες αντικείμενα».


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ