Τοπικά ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι το απόγευμα

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης έχει διάφορα ξεσπάσματα (χειμώνα).

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι το απόγευμα

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης έχει διάφορα ξεσπάσματα (χειμώνα).

Article featured image
Article featured image

Το δροσερό ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα πλησιάζει στο τέλος του με πολύ θερμές αέριες μάζες να παραμονεύουν σύμφωνα με το kitasweather.com.

Η θερμοκρασία αρχίζει να σημειώνει σταδιακή άνοδο από αύριο φτάνοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα την Κυριακή (30 βαθμοί Κελσίου Λευκωσία) ενώ θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κατά το πρώτο μισό της επόμενης εβδομάδας για να φτάσει τους 35+ σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Μετά τις μεμονωμένες βροχές που σημειώθηκαν σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχία Πάφου, ο καιρός έχει παρουσιάσει βελτίωση (10:30) αλλά «χαλάει» και πάλι τις επόμενες ώρες με τοπικές βροχές/καταιγίδες. Από αύριο οι πιθανότητες βροχής μειώνονται σημαντικά με τις όποιες πιθανότητες να είναι συγκεντρωμένες στα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος κυρίως στο δυτικό 1/4 του νησιού όπου ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πολύ πιο τοπικά σε εσωτερικά κομμάτια του νησιού και νότια.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρής καταιγίδας στην περιοχή του Τροόδους πιθανόν να πέσει χιονόνερο ή χιονοχάλαζο. Κάποιες καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με ενδεχόμενο πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 24 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 21 έως 23 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 στα παράλια και 13 στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

To Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ