Ζούσε με 300 γάτες σ’ ένα διαμέρισμα

Οι Αρχές έκαναν έφοδο έπειτα από καταγγελίες γειτόνων για την έντονη μυρωδιά.

Article featured image
Article featured image

Μπροστά σ’ ένα απρόσμενο και ιδιαίτερα θλιβερό θέαμα βρέθηκαν οι καναδικές αρχές, όταν μετά από έφοδό τους σε διαμέρισμα στο Τορόντο ανακάλυψαν εκατοντάδες γάτες να ζουν «σε άθλια κατάσταση».

300-gates-diamerisma-2.jpg

Η φιλοζωική οργάνωση Toronto Cat Rescue σχολίασε πως μέσα στο σπίτι βρέθηκαν 300 γάτες. «Είναι η δεύτερη παρόμοια περίπτωση με τόσες γάτες που έχουμε αντιμετωπίσει τον τελευταίο μήνα. Το σημαντικό είναι να μην συνεχιστεί άλλο. Είναι ένας φρικτός τρόπος να ζουν οι γάτες», ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook. Η τοπική αρμόδια αρχή για τα ζώα βοήθησε την οργάνωση να απομακρύνει τις γάτες, πολλές εκ των οποίων ήδη υιοθετήθηκαν από νέους ιδιοκτήτες. Γείτονες στο διαμέρισμα δήλωσαν πως εδώ και μήνες διαμαρτύρονταν για την μυρωδιά στο πάτωμα και ειδοποίησαν τις αρχές επειδή νόμιζαν κάποιος είχε πεθάνει μέσα στο διαμέρισμα.

300-gates-diamerisma-3.jpg

Άλλες 38 γάτες δόθηκαν σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων, για να υποβληθούν σε εξετάσεις. «Παραδόξως οι περισσότερες ήταν πολύ υγιείς. Δεν είχαν ούτε ψύλλους ούτε κάποια μόλυνση, κάτι που μας εξέπληξε», δήλωσε η κτηνίατρος στο καταφύγιο, σημειώνοντας ωστόσο πως πολλές από τις γάτες είναι έγκυες.

300-gates-diamerisma-6.jpg

Η φιλοζωική οργάνωση που ανέλαβε την διάσωσή τους, είπε πως σε όλες τις γάτες θα γίνει αποπαρασίτωση, στείρωση και εμβολιασμός και πριν δοθούν για υιοθεσία, θα είναι υπό παρακολούθηση η συμπεριφορά τους και η υγεία τους.

300-gates-diamerisma-4.jpg

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η ιδιοκτήτρια των ζώων θα υποστεί κυρώσεις. Να σημειωθεί πως η πόλη του Τορόντο επιτρέπει μέχρι 6 γάτες σε κάθε σπίτι.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ