Τι ξέρεις για την alternative underground μουσική σκηνή της Κύπρου;

Πολύ μακριά από τα mainstream pop, τα βαριά λαϊκά και το σκληρό ροκ, υπάρχει και μια εναλλακτική μουσική σκηνή που κινείται… υπόγεια και ενίοτε έχει να παρουσιάσει σπουδαία πράγματα.

Article featured image
Article featured image

Σε μια παλαιότερη συζήτηση για το τι σημαίνει καλή μουσική και ποιο είδος χαρακτηρίζουμε ως τέτοιο, η πρώτη απάντηση που έδωσε ο καθένας μας ξεχωριστά αφορούσε το είδος που γουστάρει να ακούει.

Σε μία εμβάθυνση, ωστόσο, της συζήτησης και έπειτα από αρκετές διαφωνίες σε σχέση με την ποιότητα και το προϊόν, καταλήξαμε πως καλή μουσική είναι η αυθεντική μουσική, αυτή που γεννιέται για τους σωστούς λόγους. Η μουσική που διαθέτει πάθος, ένταση και ξυπνά συναισθήματα. Δεν έχει σημασία ούτε το είδος ούτε το ύφος, αλλά η πρόθεση και οι αξίες που περικλείουν αυτή την πρόθεση.

Πώς θα σου φαινόταν εάν σου λέγαμε πως υπάρχει ήδη στο νησί μία πλατφόρμα η οποία δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες της εγχώριας underground μουσικής σκηνής να βγουν μπροστά και να αναδείξουν τη μουσική τους, την αυθεντική μουσική τους, δίνοντας παράλληλα στο ευρύ κοινό ευκαιρίες να γνωρίσουν την alternative underground μουσική σκηνή του νησιού;

Η πλατφόρμα «True Music» κάνει ακριβώς αυτό, βοηθά νέους καλλιτέχνες να βγουν πάνω στη σκηνή και να κάνουν αυτό που γουστάρουν, χωρίς περιορισμούς, στεγανά και όρια.



Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του «True Music»

Μακριά από την ανάγκη του να γίνει κάτι mainstream και εμπορικό -εάν προκύψει είναι άλλη υπόθεση- η πλατφόρμα True Music δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη για αυθεντική μουσική, με πάθος και αλήθεια. Εξ ου και απευθύνεται σε καλλιτέχνες που παραμένουν ειλικρινείς με τον εαυτό τους και δεν συμβιβάζονται με τα «θέλω» και τις απαιτήσεις της εποχής.

Ο όρος και η ιδέα πίσω από το «True Music» δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο είδος μουσικής, αλλά στις προθέσεις του δημιουργού, άλλωστε εκεί δίνεται η έμφαση στην επιλογή αυτών που θα ανέβουν στη σκηνή και θα κάνουν το κέφι τους.

Γι’ αυτό το λόγο Ballantine's True Music λειτουργεί ως ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια ντόπιων καλλιτεχνών από τη λεγόμενη alternative underground μουσική σκηνή, αφού μέσω αυτού μπορούν να παρουσιάσουν τη μουσική τους σε ένα μεγαλύτερο κοινό, μέσα από διάφορα events και party, χαρτογραφώντας παράλληλα την εγχώρια μουσική σκηνή. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει αυτό το διάστημα στην Κύπρο.


When «True Music» sounds your taste

Αν δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς σημαίνει η πιο πάνω έκφραση, σου προτείνουμε να παρευρεθείς σε κάποιο από τα party που θα διοργανώσει στην Κύπρο το Ballantine's True Music και θα το νιώσεις αμέσως. Πριν από αυτό, όμως, μάθε πως η γεύση, για παράδειγμα του ουίσκι Ballantine’ s, αλλάζει ανάλογα με τη μουσική. Κάτι που ανακαλύψαμε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν βρεθήκαμε στο Λονδίνο σε event του σκωτσέζικου brand με θέμα το ουίσκι (του) και τη σχέση του με τη μουσική.

Διάβασε λεπτομερώς ΕΔΩ, τα όσα ζήσαμε τότε στο Λονδίνο και ίσως ζηλέψεις λιγάκι.


Next (music) stop Cyprus

Λίγους μήνες μετά, το Ballantine’s το οποίο δημιούργησε την πλατφόρμα «True Music», επέλεξε την Κύπρο ως τον επόμενο προορισμό για να διοργανώσει το πρώτο -από μια σειρά- Ballantine's True Music events σε μία προσπάθεια να χαρτογραφήσει την underground μουσική σκηνή της Κύπρου. To πρώτο event πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Μαΐου, στο κέντρο της Λευκωσίας, από τις 17:00 ως τις 00:00, σε ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο κτήριο, το οποίο μεταμορφώθηκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό χώρο. Δυναμικό «παρών» έδωσαν, από όλες τις πόλεις του νησιού μας, εκπρόσωποι της Reggae, Techno και House προκειμένου να στηρίξουν τους Κύπριους καλλιτέχνες και τη μουσική τους.



Το επόμενο True Music event by Ballantine’s θα διεξαχθεί στις 29 Ιουνίου, στη Λεμεσό, με πρωταγωνιστές τους Manic Maik, Markus Eden, George’s D’Andrė και Plasmatik, εκπροσώπους της House μουσικής στην Κύπρο.


TRIVIA

- Η ιδέα του True Music υλοποιήθηκε από την Ballantine’s σε μία προσπάθεια να δώσει μια άλλη διάσταση στο κεντρικό επικοινωνιακό της μήνυμα που δεν θα μπορούσε να ήταν από το «Stay True».

- Η πλατφόρμα «Ballantine’s True Music» στηρίζει –κατά βάση- τις alternative underground μουσικές κοινότητες που βρίσκονται στο παρασκήνιο ενθαρρύνοντας αυτές τις ομάδες ανθρώπων να συνεχίσουν και να προωθήσουν τη μουσική τους.

- Το Ballantine’s True Music, συνεργάζεται με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη μουσική βιομηχανία, όπως το Boiler Room.

- To Boiler Room έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα στην προώθηση της underground μουσικής σκηνής παγκοσμίως και από το 2013 όπου ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Ballantine’s, ανακάλυψαν και γιόρτασαν μαζί τις ιστορίες 28 τοπικών μουσικών σκηνών σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

- Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 220 καλλιτέχνες μοιράστηκαν τη μουσική τους με ακροατήριο πέραν των 115 εκατ. θεατών από περισσότερες από 150 χώρες, μέσα από την πλατφόρμα του True Music.


Ballantines-Logo.jpg

Stay True and Tuned people, because more Ballantine’s X True Music is coming your way!

Support your local underground music scene.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ