Τέλος και για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο από το Facebook

Μετά τη Χρυσή Αυγή η δημοφιλής πλατφόρμα αποκλείει και το κίνημα της Κύπρου από τα Μέσα του.

Article featured image
Article featured image

Η αρχή έγινε τέλη Απριλίου, όταν το Facebook μπλόκαρε από την πλατφόρμα του όλες τις αναρτήσεις αλλά και τις σελίδες που αφορούσαν τη Χρυσή Αυγή. Είχε προηγηθεί, βέβαια, ο αποκλεισμός των βουλευτώ της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε εφαρμοστεί καιρό πριν. Ενώ της Χρυσής Αυγής, ακολούθησε και ο αποκλεισμός του Μάιλο Γιανόπουλος.

Πρόσφατα, ανάρτηση χρήστη στο Facebook, ανέφερε πως post που έκανε με αναφορά στο ΕΛΑΜ, είχε μπλοκαριστεί και διαγραφεί από την πλατφόρμα, αφού παραβίαζε τις πολιτικές του Facebook.

Παρότι το θέμα δεν σχολιάστηκε ούτε αναφέρθηκε πουθενά, φαίνεται πως οι υπεύθυνοι του Facebook, προχώρησαν με τον αποκλεισμό και των σελίδων του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, αλλά και σε αναρτήσεις που έχουν αναφορά στο όνομα του κινήματος.

Συγκεκριμένα το Facebook μπλοκάρει τις ιστοσελίδες elamcy.com , xagr.net, xryshaygh.com καθώς όπως αναφέρεται «παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας».

Το μπλοκάρισμα του ΕΛΑΜ φαίνεται να ξεκίνησε από σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του dialogos.com.cy.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από τις εικόνες που ακολουθούν οποιοσδήποτε επιχειρήσει να κάνει ανάρτηση από σελίδα του ΕΛΑΜ ή με αναφορά σε αυτό, η ανάρτηση θα αποκλείεται με την αιτιολογία ότι το μήνυμα περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook.

1501270_facebook-xrisi-avgi-block-1.jpg

1501273_xrisi_avgi.jpg

Υπενθυμίζεται πως σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, το Facebook είχε ανακοινώσει πως θα απαγορεύσει οποιαδήποτε έκφραση υποστήριξης της λευκής υπεροχής ή υπέρ του διαχωρισμού των φύλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ