Η τελευταία ενημέρωση σε σχέση με τις εν εξελίξει καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο από το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Οι καταιγίδες έχουν γενικευτεί από τη 13:30 και έπειτα στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού. Οι καταιγίδες ακολουθούν αργή, βορειοανατολική πορεία και αναμένεται να επηρεαστούν τοπικά εσωτερικά και βόρεια τμήματα του νησιού τις επόμενες ώρες.

Oι καταιγίδες είναι ισχυρές και συνοδεύονται τοπικά από χαλάζι. Οι καταιγίδες στα ορεινά θα παραμείνουν κυρίως αμετακίνητες και αναμένεται να δώσουν μεγάλα ύψη βροχής τοπικά.

Όσοι θα κινήστε σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές αλλά και περιοχές του εσωτερικού τις επόμενες ώρες να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω μειωμένης ορατότητας και συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα που ενδεχομένως να δυσκολεύει το οδήγημα. Επίσης, σε πιο τοπικό επίπεδο πιθανόν να έχουμε χαλαζόστρωση και κατολισθήσεις στα ορεινά/ημιορεινά.

rain3.png


Με τα παράλια τι παίζει;

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις καιρικές συνθήκες του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος αφού η πιθανότητα βροχής είναι αρκετά χαμηλή στα δυτικά, νότια και ανατολικά παράλια και αν επηρεαστεί κάποια παράλια περιοχή, θα είναι πολύ μεμονωμένο και σύντομο. Επίσης θα επικρατούν και αρκετές ώρες ηλιοφάνειας σε αυτές τις περιοχές. Όσοι θα κινηθούν προς τον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, συστήνουμε να παρακολουθείτε καθημερινώς τις προβλέψεις καιρού, αφού αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές.

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού πατήστε εδώ και για την προειδοποίηση πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ