Η αποκαρδιωτική εικόνας μίας πολικής αρκούδας να περιφέρεται στο δρόμο

Εμφανώς εξασθενημένη και άρρωστη.

Article featured image
Article featured image

Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό της περιβάλλον, μία πολική αρκούδα βρέθηκε να περιφέρεται εξασθενημένη και άρρωστη στους δρόμους του κέντρου της ρωσικής βιομηχανικής πόλης Νορίλσκ, στη βόρεια Σιβηρία.

Η θηλυκή αρκούδα, παρέμεινε σήμερα ξαπλωμένη στο έδαφος για ώρες, στα περίχωρα του Νορίλσκ, με τα πόδια της καλυμμένα από λάσπη, ενώ σηκωνόταν αραιά και που, αναζητώντας απεγνωσμένα φαγητό στα σκουπίδια. Είναι η πρώτη πολική αρκούδα που εθεάθη στην πόλη εδώ και 40 χρόνια, σύμφωνα με Ρώσους περιβαλλοντολόγους.

1519069_poliki-arkouda-sibiria-1.jpg

Ο Όλεγκ Κρασέβσκι, ένας ειδικός για την άγρια ζωή, που κατέγραψε με την κάμερά του την πολική αρκούδα, είπε ότι δεν είναι σαφές τι ακριβώς οδήγησε το ζώο στην πόλη, αν και θεωρείται πιθανό απλά να χάθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μάτια του ζώου δακρύζουν συνέχεια και δεν μπορεί να δει καθαρά.

Η κλιματική αλλαγή λειτουργεί επιβαρυντικά για τον οικότοπο των πολικών αρκούδων αναγκάζοντάς τις να αναζητούν τροφή στη στεριά, φέρνοντάς τις σε πολλές περιπτώσεις σε επαφή με τους ανθρώπους, σε κατοικημένες περιοχές.

1519070_poliki-arkouda-sibiria-2.jpg

Οι κάτοικοι της πόλης Νορίλσκ βγήκαν για να φωτογραφίσουν την αρκούδα με την αστυνομία να προσπαθεί να τους αποτρέψει να την προσεγγίσουν σε πολύ κοντινή απόσταση.

1519074_poliki-arkouda-sibiria-7.jpg

Ο Όλεγκ Κρασέβσκι σημείωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρα τι θα μπορούσε να γίνει με την πολική αρκούδα, καθώς δείχνει ότι είναι πάρα πολύ αδύναμη προκειμένου να μεταφερθεί στο φυσικό περιβάλλον της. Αύριο, θα επισκεφθεί την περιοχή μια ομάδα ειδικών προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του ζώου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: The Siberian Times/Zapolyarnaya Pravda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ