Το πρώτο μουσείο παγωτού στην Κύπρο είναι γεγονός!

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Article featured image
Article featured image

Το PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum είναι πλέον γεγονός!

Λένε ότι αν κάποιος άνθρωπος βάλει για τα καλά κάτι στο μυαλό του, θα βρει τρόπο να το πετύχει.

Πόσο μάλλον αν πρόκειται για μια μεγάλη και ιστορική εταιρεία, γεμάτη με ανθρώπους φιλόδοξους, αποφασισμένους, με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν.

Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να προσφέρουν στην Κύπρο έναν χώρο γεμάτο ιστορία, αγάπη, έμπνευση και απόλαυση. Το 1ο Μουσείο Παγωτού στην Κύπρο.

PAPAFiLiPOU ice cream museum opening (2).jpgΤο PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum, είναι το μοναδικό στην Κύπρο και σκοπός του είναι να αναδείξει την μακρόχρονη ιστορία του παγωτού σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Κύπρο.

PAPAFiLiPOU ice cream museum opening (4).jpgΠεριλαμβάνει ιστορικά μηχανήματα παρασκευής παγωτού από το 1850 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν.

Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τους παλιούς τρόπους παρασκευής, να δει παλιές συσκευασίες και να ενημερωθεί για τις κύριες κατηγορίες παγωτού.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό σε οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και άλλα οργανωμένα σύνολα.


PAPAFiLiPOU ice cream museum opening (5).jpg


ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Παπαφιλίππου, στην Κοκκινοτριμιθιά.


PAPAFiLiPOU ice cream museum opening (1).jpgΤη λαμπρή εκδήλωση καλωσόρισαν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, η Στέλλα Μαυρομμάτη αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της εταιρείας και πλήθος εκλεκτού κόσμου, «καλών φίλων» όπως θέλει να τους αποκαλεί ο κ. Παναγιώτης Παπαφιλίππου.


PAPAFiLiPOU ice cream museum opening (6).jpgΑπό εκείνον εξάλλου ξεκίνησε η ιδέα του μουσείου, το 1998. Προβλέποντας το μέλλον, ο κ. Παπαφιλίππου κράτησε έναν χώρο για να υλοποιήσει αυτό το μεγάλο όραμά του. Σήμερα ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος και υπερήφανος, αφού το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό στην Κυπριακή κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ