Τελικά τι συμβαίνει με τις ρωγμές στις κολώνες της Πλατείας Ελευθερίας;

Η επίσημη απάντηση της Συντονίστριας του έργου που ανατρέπει τα δεδομένα.

Article featured image
Article featured image

Στα πρόσφατα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, θέλησε να απαντήσει η Συντονίστρια του έργου της Πλατείας Ελευθερίας κα Αγνή Πετρίδου, τα οποία έκαναν λόγο για ρωγμές στις κολώνες του έργου, για τις οποίες κλήθηκε ειδική ομάδα τεχνικών από τη Βρετανία για να επιληφθεί του θέματος.

Με το έργο να βρίσκεται ακόμη εν εξελίξει, είναι αναμενόμενο πως κάποια από τα κομμάτια που έχουν ήδη ολοκληρωθεί εδώ και καιρό να έχουν υποστεί φθορές. Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα αυτές οι ρωγμές και πόσο επικίνδυνες μπορεί να αποδειχτούν;

Δήλωση Συντονίστριας του Έργου της Πλατείας Ελευθερίας κ. Αγνής Πετρίδου:

«Κρίνουμε αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα περί ρωγματώσεων στις κολώνες της Πλατείας Ελευθερίας. Το θέμα είναι αισθητικό και όχι στατικό. Πρόκειται για τριχώσεις οι οποίες παρουσιάστηκαν περίπου πριν από ενάμιση χρόνο. Η πιο απλή λύση θα ήταν να βάψουμε τις κολόνες, αλλά δεν την επιλέγουμε, για να διατηρηθεί το αυθεντικό άσπρο σκυρόδεμα του αρχικού σχεδιασμού. Η εργασία αυτή πέρα της αισθητικής βελτίωσης θα διασφαλίσει και τη μακροβιότητα του έργου. Με τη βοήθεια του Συμβούλου Μηχανικού και προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η επιδιόρθωση να γίνει στην τελική φάση του έργου. Η έλευση των εξειδικευμένων τεχνικών της εταιρείας από τη Βρετανία που επιλέγηκε για την επιδιόρθωση, ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες και όχι «άρον άρον», όπως αναφέρει το δημοσίευμα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ