Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε σήμερα Δευτέρα κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα. Εξαιρετικά υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Article featured image
Article featured image

Η προειδοποίηση εκδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα και έχει ισχύ από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Με βάση την πρόγνωση, η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών, καλείται το κοινό και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως βρέφη, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, εγκυμονούσες και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, να:

Αποφεύγουν τη συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.

Προτιμούν ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά ηλίου, εάν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο.

Αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών και να καταναλώνουν ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς.

Καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού.



Η πρόγνωση του καιρού:


Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.


Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Τρίτη και µη αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη, για να κυµανθεί αισθητά πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Την Πέµπτη αναµένεται µικρή πτώση της θερµοκρασίας, παραµένοντας όµως πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ