Μια δεκαετία χωρίς τον Βασιλιά της Pop

Μεγάλος ντόρος έγινε πριν από κάποιες εβδομάδες, για το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του Michael Jackson, «Leaving Neverland», αλλά και το γεγονός ότι πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά το παγκόσμιο άσκησαν βέτο στη μετάδοση των τραγουδιών του βασιλιά της Pop.

Μια δεκαετία χωρίς τον Βασιλιά της Pop

Μεγάλος ντόρος έγινε πριν από κάποιες εβδομάδες, για το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του Michael Jackson, «Leaving Neverland», αλλά και το γεγονός ότι πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά το παγκόσμιο άσκησαν βέτο στη μετάδοση των τραγουδιών του βασιλιά της Pop.

Article featured image
Article featured image

Γράφει ο Πέτρος Αθανασίου


Οι κατηγορίες που ακούγονται στο ντοκιμαντέρ είναι σίγουρα σοβαρότατες και καταδικαστέες.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως σαν σήμερα, το 2009, απεβίωσε αυτό το «μουσικό τέρας» ή σκέτο «τέρας» για όποιον το προτιμά. Ως εκ τούτου, εκατοντάδες ιστοσελίδες, έντυπα, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα θα μεταδώσουν τη βιογραφία του Michael, άγνωστες ιστορίες του, τραγούδια του κλπ. Μέσα σε όλα αυτά, σίγουρα θα υπάρξουν και κάποια που θα σταθούν περισσότερο στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του, παρά στο μουσικό μεγαλείο του.

Θα μάθουμε ποτέ ποια ήταν η αλήθεια για τον Michael Jackson;

Αν τελικά αποδειχτεί ότι αληθεύουν οι κατηγορίες, ποιο στρατόπεδο θα επιλέξουμε; Αυτό που απολαμβάνει το μουσικό έργο ενός καλλιτέχνη ανεξάρτητα από τις προσωπικές του πράξεις ή παραλήψεις ή ολισθήματα, ή το άλλο που επηρεάζεται άμεσα από τις φήμες, τα σκάνδαλα και τις νοσηρές αλήθειες σε σημείο τέτοιο ώστε να αποκαθηλώσει βασιλιάδες;

Πιστεύω ότι είναι υπόθεση του καθενός μας για το τι θέλει να πιστέψει και να πράξει. Σε περίπτωση λοιπόν που διερωτάστε εάν η εκπομπή μας (fifty - fifty, καθημερινά 18:00-20:00, με τη Φαίδρα Σαρικάκη) θα κάνει κάποιο αφιέρωμα ή αναφορά στο Βασιλιά της Pop, δεν έχετε παρά να συντονιστείτε απόψε στο Ράδιο Πρώτο στους 99.3, 18:00-20:00.




MJ Trivia

To τελευταίο αντίο

Η κηδεία έγινε στις 7 Ιουλίου του 2009, 6:00 μμ ώρα Ελλάδος, στο κοιμητήριο του Φόρεστ Λόουν. Η δημόσια επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε 2 ώρες αργότερα στο Staples Center, γήπεδο της ομάδας μπάσκετ του Λος Άντζελες. Την παρακολούθησαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές απ’ όλο τον πλανήτη.


Η αγαπημένη του διεύθυνση στο Internet

Μπορεί να ήταν δισεκατομμυριούχος αλλά επισκεπτόταν καθημερινά το eBay για να αγοράσει διάφορα gadgets.

Thriller, το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών

Κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου του 1982 και έχει πουλήσει 105 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Παράλληλα έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 8 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο Τop#10.

«Scream», το ακριβότερο video clip όλων των εποχών

Κόστισε παραπάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια και το σκηνοθέτησε ο Mark Romanek. Τα δυο αδέρφια εμφανίζονται σε ένα διαστημόπλοιο, το οποίο χρειάστηκε να κατασκευαστεί από την αρχή. Ο σκηνοθέτης δήλωσε σε συνέντευξή του: «Είχαν μία βαθιά αγάπη μεταξύ τους και ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι που τα δυο αδέρφια θα εμφανίζονταν μαζί στην κάμερα».


Tο πρώτο σόλο άλμπουμ

Ήταν το «Got To Be There» -και μάλιστα στην ηλικία των 13 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ