Ο Δημήτρης Μακρής παρουσιάζει την πρώτη του ατομική φωτογραφική έκθεση

Ασχολείται με τη φωτογραφία από τα εφηβικά του χρόνια και έλαβε μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις.

Article featured image
Article featured image

Μέσα από το φακό του, ενστικτωδώς, αναζητά και αιχμαλωτίζει εκείνες τις στιγμές που κουβαλούν, κρυφά ή φανερά, συμβολισμούς και μεταφορές. Στιγμές όχι φανταχτερές, που μοιάζουν ίσως και αντιηρωικές.

Η έκθεση «Αποστάγματα» αποτελεί την πρώτη του ατομική.

20180815_175713.jpg

40xx60.jpg

apostagmata.png


Άλλα βιογραφικά στοιχεία:

Την αδιάλειπτη παρουσία του στα μουσικά πράγματα του τόπου την ξεκινά το 1992, ως ερμηνευτής, στο μουσικό χώρο «Αντιθέσεις».

Το 1994 δημιουργεί την μουσική σκηνή «Ελλοπία» και το μουσικό της σχήμα. Από το πάλκο της, βιώνει την αγάπη του κοινού για το έντεχνο ελληνικό τραγούδι, ενώ η «Ελλοπία» γίνεται σημείο αναφοράς που επηρεάζει τον τρόπο ψυχαγωγίας και τις μετέπειτα μουσικές σκηνές.

Συνεργάζεται επί σκηνής με τους σημαντικότερους Κύπριους μουσικούς και ερμηνευτές. Εμφανίζεται σε συναυλίες στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Συμμετέχει σε κάποιες από αυτές με ερμηνευτές και τραγουδοποιούς όπως, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσακνής, αδελφοί Κατσιμίχα, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Βασίλης Καζούλης, Ρίτα Αντωνοπούλου.

Συμμετέχει σε δεκάδες συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα αλλά και σε συναυλίες ενάντια στο ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Συμμετέχει στο CYPRUS AID LIVE, την πιο μεγάλη συναυλία που έγινε στην Κύπρο με αφορμή την οικονομική κρίση και με σκοπό να μαζευτούν τρόφιμα για συμπολίτες μας που κτυπήθηκαν από αυτήν.

Σε πολλές συναυλίες, εκτός από ερμηνευτικό ρόλο, έχει και την ευθύνη της οργάνωσης και της παραγωγής, όπως η συναυλία με αφορμή την πρώτη αποφοίτηση του Πανεπιστήμιου Κύπρου, συναυλίες/αφιερώματα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και τις πρώτες συναυλίες στην Κύπρο, το 2003 και 2005, αφιερωμένες στον ποιητή Νίκο Καββαδία μαζί με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη.

Το 2012 ηχογραφεί στην Αθήνα και δημοσιοποιεί την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά «Αβύθιστος για λίγο», στην οποία συμμετέχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης. Έχει γράψει τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια του δίσκου.

Συμμετέχει ερμηνευτικά στον δίσκο “Muchas Gracias, Καββαδία", με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία.

Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ ως αφηγητής σε δεκάδες ντοκιμαντέρ, λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις ως αφηγητής, ενώ έχει «δανείσει» τη φωνή του σε ρόλους για το θέατρο μαριονεττών Aristo-funny του Μιχάλη Κακούρη.

Υπήρξε ραδιοφωνικός μουσικός παραγωγός για πολλά χρόνια στον ANT1fm Κύπρου και στον 107.6.

Από το 2012 μέχρι σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνικές μουσικές εκπομπές στο ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο: 99546853

Ηλ. Ταχυδρομείο: makris2d@gmail.com

Facebook: Demetris Makris

Instagram: demetris_makris_photography

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ