Αν θα ταξιδέψεις στη Ρώμη αυτό σε ενδιαφέρει

Νέοι κανόνες και απαγορεύσεις στη Ρώμη.

Article featured image
Article featured image

Οι ορδές τουριστών που κατακλύζουν τις πλατείες και τα μνημεία της προσφέρουν τεράστια ώθηση στην οικονομία της πόλης, αλλά η τάξη, η καθαριότητα και η εικόνα της Ρώμης, έγιναν ξανά προτεραιότητα.

Οι αρχές έθεσαν πρόσφατα νέους κανονισμούς συμπεριφοράς και μερικές απαγορεύσεις.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

Αν πάτε Ρώμη, πλέον δεν μπορείτε να ντύνεστε ως μονομάχος, αν και αυτό είναι το λιγότερο...

Η απαγόρευση της ενδυμασίας έχει να κάνει κυρίως με ντόπιους που μεταμφιέζονται και βγάζουν έναντι αμοιβής φωτογραφίες με τουρίστες.

Ωστόσο αν θελήσει να το κάνει και ένας επισκέπτης δεν είναι απίθανο να ελεγχθεί.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ «ΕΞΟΡΙΑ»

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, αποφάσισε πρόσφατα να επικαιροποιήσει μερικούς νόμους που υπήρχαν ήδη και να προσθέσει και νέους κανόνες.

Η δήμαρχος λέει πως η τήρηση θα γίνει ακόμη πιο αυστηρή μόλις υπάρξει ενημέρωση και πως δεν θα υπάρξει ανοχή. Εκτός από πρόστιμα, οι παραβάτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με 48ωρη «εξορία» από τη Ρώμη, γράφει το Associated Press.

ΦΑΓΗΤΟ

Πλέον στη Ρώμη απαγορεύεται να κυκλοφορεί κανείς γυμνός από τη μέση και πάνω και να τρώει ακατάστατα κοντά σε μνημεία όπως οι σκάλες των εκκλησιών ή η περίμετρος ενός συντριβανιού.

Οι τουρίστες που τρώνε στο δρόμο θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και μην λερώνουν την πόλη ενώ απαγορεύεται επίσης να ακουμπούν με το στόμα τους τις βρύσες των συντριβανιών.

Δεν είναι σαφές εάν θα επιβληθεί ποινή σε τέτοιου είδους παραβάσεις ή απλώς θα υπάρχει παρατήρηση από την τουριστική αστυνομία που περιπολεί στα ιστορικά μνημεία όλο και πιο συχνά.

ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Απαγορεύεται επίσης να σέρνει κανείς τροχήλατες βαλίτσες και καροτσάκια σε ιστορικές σκάλες ενώ οι αρχές στοχεύουν επίσης σε μεθυσμένους ή ανθρώπους που τραγουδούν στις δημόσιες συγκοινωνίες και διαταράσσουν την τάξη.

ΜΠΟΥΓΑΔΑ

Παράνομο είναι επίσης πλέον το έθιμο της μπουγάδας με σχοινιά μεταξύ γειτονικών κτιρίων, όπως αναφέρει ο Guardian. Πιο αυστηρός θα είναι επίσης ο νόμος για όποιον πιαστεί να βουτά μέσα σε κάποιο συντριβάνι.

lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ