Η φωτογραφία με το αυτοκίνητο «δημοτικού συμβούλου» πάνω σε πεζοδρόμιο που προκάλεσε αναστάτωση

«Δημοτικός Σύμβουλος 2017 - 2021» λέει η πινακίδα, πάνω στην οποία υπάρχει και το έμβλημα του Δήμου Λεμεσού.

Article featured image
Article featured image

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, η οποία από το πρωί κυκλοφορεί στα social media, απεικονίζει (όπως λέει η ταμπελίτσα) το όχημα ενός «δημοτικού συμβούλου» του Δήμου Λεμεσού, να είναι παρκαρισμένο πάνω σε πεζοδρόμιο.

Η CITY επικοινώνησε με τον Δήμο Λεμεσού προκειμένου να μάθουμε σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η πινακίδα αυτή και ποιον σκοπό εξυπηρετεί, αφού οι πλείστοι έγραψαν κάτω από το post πως αυτό γίνεται για να γλυτώνουν τα πρόστιμα.

Όπως χαρακτηριστικά μάς ανέφερε ο λειτουργός του δημαρχείου με τον οποίο μιλήσαμε, «τις ώρες που βρίσκεται σε λειτουργεία το Δημαρχείο, οι υπάλληλοί του και οι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετούν το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο όταν παρκάρουν στους χώρους στάθμευσης του Δήμου πίσω ή γύρω από το δημαρχείο με σκοπό να αναγνωρίζεται πως το όχημα ανήκει σε κάποιο άτομο από το προσωπικό, έτσι ώστε να μην πληρώνουν. Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι υπάλληλοι του δημαρχείου ή δημοτικοί σύμβουλοι παρευρεθούν σε κάποια εκδήλωση εκτός ωρών εργασίας τους».

Σε ερώτηση μας αν οι υπάλληλοι του δημαρχείου μπορούν να παρκάρουν ακόμα και πάνω σε πεζοδρόμια ή οπουδήποτε αλλού που δεν επιτρέπεται, επειδή έχουν το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο στο όχημά τους, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «Όχι, οι νομοθεσίες ισχύουν το ίδιο για όλους».


dimos-lemesou.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ