Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο;

Έρχεται πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριους έως ισχυρούς 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει έως τους 41 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και 26 στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει έως τους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει έως τους 40 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 30 στα δυτικά παράλια, 32 έως 34 στα υπόλοιπα παράλια και 25 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή μικρή πτώση αλλά θα κυμαίνεται σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή μικρή πτώση αλλά θα κυμαίνεται σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις πιθανότητες για τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες να αυξάνονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ