Βγήκε και το δικό σου παιδί από τη θάλασσα του Lady’s Mile με κοκκινίλες και εξανθήματα;

Μητέρα δημοσιοποίησε στα social media, το πρώτο περιστατικό για φέτος.

Βγήκε και το δικό σου παιδί από τη θάλασσα του Lady’s Mile με κοκκινίλες και εξανθήματα;

Μητέρα δημοσιοποίησε στα social media, το πρώτο περιστατικό για φέτος.

Article featured image
Article featured image

Ή τουλάχιστον ήταν το πρώτο περιστατικό που είδαμε να γίνεται viral για φέτος, αφού η ιστορία με τα εξανθήματα και τις κοκκινίλες που προκαλεί σε κάποιους η θάλασσα του Lady’s Mile, δεν είναι καινούργια.

Πέρσι, περίπου τέτοια εποχή, ένας πατέρας δημοσίευσε φωτογραφίες του γιού του, ο οποίος ήταν γεμάτος με κόκκινα εξανθήματα σε όλο του το σώμα. Μιλώντας, τότε, με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Υγειονομικού του Δήμου Λεμεσού, μας επιβεβαίωσε πως η θάλασσα του Lady’s Mile, ένεκα της τοποθεσίας της, κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναπτύσσει ακάρεα, κυρίως λόγω των έντονων αυξομειώσεων της θερμοκρασίας, τα οποία προκαλούν τα εξανθήματα και της κοκκινίλες.

Πρόσφατα, μητέρα ανέβασε σε δημοφιλές διαδικτυακό group, φωτογραφίες από τα χέρια του γιου της τα οποία ήταν γεμάτα κοκκινίλες και εξανθήματα, αφότου βγήκε από τη θάλασσα στο Lady’s Mile.

Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα στη CITY ο κύριος Θεοτή, «τα ακάρεα είναι διάφανα και δεν εντοπίζονται με γυμνό μάτι, ενώ ζουν και στο νερό και στην άμμο, άρα δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός και η καταστολή τους. Βασικά είναι αδύνατος, αφού δεν έχουν εστίες οι οποίες μπορούν να καταπολεμηθούν».


Αιτία οι έντονες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τον κ. Θεοτή, οι έντονες αυξομειώσεις οδηγούν σε περαιτέρω ανάπτυξη του πληθυσμού τους, ενώ την ίδια ώρα τα ωθεί μέχρι και στα ρηχά νερά, αλλά και στην άμμο. Παρόλα αυτά, όπως τονίζει ο κος Θεοτής, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αφού στην περιοχή του Lady’ s Mile υπήρξαν και παλαιότερα παρόμοια περιστατικά, είτε με ακάρεα είτε με τσούχτρες.


Γιατί όμως δεν είδαμε παρόμοια περιστατικά και σε άλλες θάλασσες της Λεμεσού

Ο λόγος, συνεχίζει, που το φαινόμενο παρουσιάζεται έντονα στη συγκεκριμένη περιοχή της Λεμεσού είναι γιατί το υποθαλάσσιο περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη τέτοιου είδους οργανισμών.

Δεν μπορεί να καταπολεμηθεί, θα φύγει από μόνο του

Η φύση των πληθυσμών ακάρεων είναι τέτοια που δεν μπορεί κάποιος να τους καταπολεμήσει. Ωστόσο, σε αυτό θα βοηθήσει η σταθεροποίηση της θερμοκρασίας η οποία θα οδηγήσει σε υποχώρηση τόσο των ακάρεων, όσο και τσούχτρων/μεδουσών.

Τι γίνεται σε περίπτωση που το παιδί μου εμφανίσει εξανθήματα

Μιλώντας με ειδικούς επιστήμονες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει μία ενδεδειγμένη θεραπεία αφού κάθε παιδί, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός άρα η θεραπεία δεν μπορεί παρά να είναι συμπτωματική. Αν λοιπόν το παιδί σας εμφανίσει κάποια εξανθήματα μετά το μπάνιο στην παραλία, καλό είναι να επισκεφθείτε τον παιδίατρό του και ανάλογα με τα συμπτώματα που θα παρουσιάσει θα δεχτεί και την ανάλογη θεραπεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ