Η Μαντόνα προκαλεί (και πάλι) συζητήσεις με το νέο της βιντεοκλίπ

Θίγει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, ίσως όμως με έναν λίγο περίεργο τρόπο.

Η Μαντόνα θίγει το σημαντικό ζήτημα της οπλοκατοχής στο νέο της βίντεο για το τραγούδι ‘God Control’ και το κάνει με τρόπο που εγείρει πολλές συζητήσεις.

Η Μαντόνα κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες, ένα βίαιο βίντεο για το God Control, το οποίο περιλαμβάνει σκηνές από ένοπλη επίθεση σε μια ντίσκο και θυμίζει πολύ την τραγωδία στο κλαμπ Pulse του Ορλάντο που άφησε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες τον Ιούνιο του 2016. Η ποπ σταρ απευθύνει έκκληση για έλεγχο της οπλοκατοχής τόσο στους στίχους του τραγουδιού, όσο και σε μια γραπτή δήλωση στο τέλος του βίντεο, η οποία αναφέρει: «Κάθε χρόνο πάνω από 36.000 Αμερικανοί σκοτώνονται από επιθέσεις με όπλα και περίπου 100.000 τραυματίζονται. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Έλεγχος της οπλοκατοχής τώρα».

Οι σκηνές που δείχνουν έναν άντρα να ανοίγει πυρ σε μια ντίσκο και ανθρώπους να πέφτουν νεκροί είναι βίαιες και αρκετά ρεαλιστικές με το βίντεο να σοκάρει, αλλά τους φανς να μιλάνε για ένα από τα πιο δυνατά κλιπ της καριέρας της. Το βίντεο έχει σκηνοθετήσει ο Jonas Åkerlund, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τη Μαντόνα ξανά στο παρελθόν.

Σε δήλωσή της η Madonna είπε: «Θέλω να επιστήσω την προσοχή ως καλλιτέχνις σε ένα πρόβλημα στην Αμερική που είναι εκτός ελέγχου και κοστίζει τη ζωή αθώων ανθρώπων. Αυτή η κρίση μπορεί να τελειώσει εάν οι νομοθέτες μας ενεργήσουν για να αλλάξουν τους νόμους που δεν μας προστατεύουν όλους». Απαντώντας σε αντιδράσεις σχετικά με τις σκηνές βίας που κάποιοι μπορεί να βρήκαν ενοχλητικές, η Μαντόνα δήλωσε στο CNN πως αυτό συμβαίνει όταν κάποιος πυροβολεί ανθρώπους. «Να καταλάβετε τι συμβαίνει όταν κάποιος πυροβολεί. Πέφτεις στο έδαφος και αιμορραγείς μέχρι να πεθάνεις», είπε η Μαντόνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ