Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Κύπριοι για τα ταξίδια τους

Παρά τις τσουχτερές τιμές των εισιτηρίων, οι Κύπριοι βρίσκουν τον τρόπο.

Article featured image
Article featured image


Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα, έστω και αργοπορημένα, για τις αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτήριων οι οποίες είναι αποτρεπτικές έστω και για μικρές, κοντινές αποστάσεις.

Με την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου να υποστηρίζει πως το Υπουργείο δεν μπορεί να επέμβει και να καθορίσει στις τιμές της ελεύθερης αγοράς, το ταξιδιωτικό μέλλον των Κυπρίων προδιαγράφεται δύσκολο.

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για τους Κυπρίους, οι οποίοι δείχνουν να βρίσκουν τρόπους και προορισμούς για να ταξιδεύουν, με τον Μάιο να παρουσιάζει αύξηση του 36,5% στα ταξίδια των κατοίκων της Κύπρου στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, τα ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό αυξήθηκαν για έκτο συνεχή μήνα. Αναλυτικά, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Μάιο 2019 ανήλθαν στις 141.709 σε σύγκριση με 103.796 τον Μάιο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 36,5%. Η αύξηση αποδίδεται εν μέρει και στους εορτασμούς του Πάσχα, που πέρσι γιορτάστηκαν πιο νωρίς.

Δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα

Ο πιο δημοφιλής προορισμός των Κυπρίων παραμένει η Ελλάδα, με τα ταξίδια να ανέρχονται στις 41,7 χιλ. παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 10,2%

Αύξηση 26,7% σημειώνεται και στα ταξίδια προς το Ηνωμένο Βασίλειο φθάνοντας τις 21,9 χιλ. σε σύγκριση με 17,3 χιλ .πέρσι, ενώ αυξημένα είναι και τα ταξίδια των Κυπρίων και προς τη Ρωσία, Ρουμανία, Γαλλία, Βουλγαρία και Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Μάιο το 68% των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν ήταν για αναψυχή, 24,3% για επαγγελματικούς λόγους και 5,4% για σπουδές.

Τέλος, το πρώτο πεντάμηνο του 2019 τα ταξίδια των Κυπρίων προς το εξωτερικό σημειώνουν αύξηση 13,6% φθάνοντας στις 592,4 χιλ. από 521,7 χιλ. πέρσι.

Πηγή: Εφημερίδα Σημερινή/Economy Today

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ