Όταν ο Μάικ Τάισον δάγκωσε τα αυτιά του αντιπάλου του

28 Ιουνίου 1997 στο Λας Βέγκας.

Article featured image
Article featured image

Ο αγώνας για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή πυγμαχίας στα βαρέα βάρη, εξελίχθηκε σε αγώνα επιβίωσης.

Εκ των προτέρων, ο αγώνας μεταξύ του Μάικ Τάισον και του Ιβάντερ Χόλιφιλντ είχε χαρακτηριστεί ως μια «μάχη ζωής ή θανάτου».

Κανένας όμως, δεν περίμενε ότι ο Τάισον θα έφτανε στο σημείο να κόψει κομμάτι από το αυτί του αντιπάλου του.

Το θέαμα που αντίκρισαν εκατομμύρια θεατές θεωρήθηκε ως μια από τις σκληρότερες σκηνές στην ιστορία του αθλήματος.

Επτά μήνες πριν από τον ιστορικό αγώνα, ο πρωταθλητής Τάισον κλήθηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο του σε αγώνα με Χόλιφιλντ. Όλοι θεωρούσαν τον Χόλιφιλντ αουτσάιντερ...

Ο Αμερικανός πυγμάχος είχε μόλις επιστρέψει από μια σύντομη αποχώρηση από το ρινκ λόγω διάγνωσης σοβαρών προβλημάτων στην καρδιά.

Πίστευαν ότι δεν μπορούσε να τα βάλει με τον «Iron Mike». Παρ’ όλα αυτά, ο Χόλιφιλντ τα κατάφερε.

Έβγαλε νοκ άουτ τον Τάισον, ανέτρεψε τα προγνωστικά και κατέκτησε τον τίτλο.

Πολλές καταγγελίες όμως, για το αμφίβολο αποτέλεσμα του αγώνα οδήγησαν στην επανάληψη δηλαδή του αγώνα λίγους μήνες αργότερα.

Οι δυο αθλητές μπήκαν στο ρινγκ.

Ο Τάισον ήταν αποφασισμένος να παλέψει για να κατακτήσει ξανά τη χρυσή ζώνη. Εκατομμύρια θεατές παρακολουθούσαν τον αγώνα. Στους δυο πρώτους γύρους ο Χόλιφιλντ φαινόταν να επικρατεί έναντι του «Iron Mike».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Χόλιφιλντ έριξε μια κεφαλιά στον Τάισον και τον τραυμάτισε στο δεξί μάτι. Ο Τάισον άρχισε να διαμαρτύρεται. Ο διαιτητής Μιλς Λέιν αποφάσισε ότι το χτύπημα έγινε ακούσια και ο Χόλιφιλντ δεν τιμωρήθηκε. Ο Τάισον εξοργίστηκε. Στον τρίτο γύρο πήρε θέση μάχης χωρίς να βάλει την ειδική μασέλα που προστατεύει τα δόντια από τα χτυπήματα. Ο διαιτητής του ζήτησε να τη βάλει για να μπορέσει να συνεχιστεί ο αγώνας. Σαράντα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει ο γύρος, ο αγώνας διεκόπη για έναν πρωτοφανή λόγο. Κατά τη διάρκεια της πάλης, ο Τάισον δάγκωσε το δεξί αυτί του αντιπάλου του, έκοψε κομμάτι και το έφτυσε μέσα στο ρινγκ.

Ο Χόλιφιλντ φώναζε από τον πόνο και έσπρωξε τον αγριεμένο Τάισον μακριά του, μέχρι που επενέβη ο διαιτητής και τους έστειλε στις γωνίες τους.

To κομμάτι από το αυτί του βρέθηκε από έναν θεατή.

tyson-768x453.jpg

Με πληροφορίες από τη Mixanitouxronou

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ