Σε ποιες περιοχές της Κύπρου θα βρέξει σήμερα

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πολύ πιο τοπικά σε εσωτερικά τμήματα του νησιού και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει έως τους 38 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 30 στα δυτικά παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και 24 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ για να ενταθούν αργότερα σε μέτριους έως ισχυρούς 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει έως τους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 25 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παντού κυρίως ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά της επαρχίας Λεμεσού με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή στο βόρειο μισό του νησιού ενώ στο νότιο μισό λόγω καταβάτη ανέμου αναμένονται θερμοκρασίες έως και 2-3 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει έως τους 37 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 33-36 στα παράλια και 23 στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι παντού κυρίως ηλιόλουστος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα ίσως αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή μικρή πτώση στο βόρειο μισό του νησιού, ενώ στο νότιο μισό η θερμοκρασία παραμένει γύρω στα ίδια επίπεδα λόγω καταβάτη ανέμου.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως ηλιόλουστος με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά ή και λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην εικόνα, βλέπουμε τις περιοχές που έχουν πιθανότητες πάνω από 30% για να καταγραφεί βροχή το Σάββατο, σύμφωνα με το Kitasweather.

65236745_2252756708164611_1156468181225701376_n.png

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών, αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ