Τι αναφέρουν οι διοργανωτές της συναυλίας του Χαρούλη στο Κούριο

Όσοι έχετε βρεθεί σε συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου ξέρετε πολύ καλά τι θα πει μυσταγωγία.

Article featured image
Article featured image

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο η επερχόμενη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 7 Ιουνίου, είναι sold out. Τόσο για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αφού οι μετοχές του τα τελευταία χρόνια είναι στα ύψη, όσο και γενικότερα για τη φάση σε αυτό το πανέμορφο location.

Και εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά, με τους fans του Χαρούλη να αδημονούν για την ώρα και τη στιγμή που θα τραγουδήσουν «σου μιλώ και κοκκινίζεις, τι να φανταστώ», εμφανίζεται ξαφνικά ο κοινοτάρχης Επισκοπής Λεμεσού, κύριος Λεύκιος Προδρόμου, και δηλώνει πως θα παρεμποδίσει τη διεξαγωγή της συναυλίας και θα κλείσει όλους τους δρόμους από και προς το αρχαίο θέατρο.

«Λυπούμαστε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε την κοινότητά μας. Παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου Υπουργού (από τον Ιανουάριο του 2017) για παραχώρηση του φόρου θεάματος στην κοινότητα Επισκοπής, μέχρι και σήμερα δεν υλοποιήθηκε. Πήραμε ομόφωνη απόφαση να κλείσουμε τους δρόμους και δεν θα αφήσουμε να πραγματοποιηθεί η συναυλία του Χαρούλη μέχρι να αλλάξει απόφαση ο Υπουργός» ανέφερε σε τοπική εφημερίδα της Λεμεσού ο κοινοτάρχης Επισκοπής.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη διοργανώτρια εταιρία, μας ανέφεραν ότι η συναυλία την Παρασκευή θα διεξαχθεί κανονικά. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που τους έχει δώσει η Αστυνομία, με την οποία είναι σε συνεχή επικοινωνία, θα επιτραπεί σε όποιον θέλει να διαδηλώσει να το κάνει, αλλά σε ειρηνικά πλαίσια και χωρίς να παρεμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων και των πεζών, αλλά και την ομαλή πραγματοποίηση της συναυλίας.

«Μιλήσαμε ήδη με την αστυνομία, οπότε εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες της αστυνομίας», αναφέρει εκπρόσωπος τη διοργανώτριας εταιρίας.

«Πάμε να ακούσουμε μουσική. Σεβόμαστε το δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής να διαδηλώσουν σε ειρηνικά πλαίσια για τα αιτήματά τους, οπότε ας σεβαστού και αυτοί από τη δική τους πλευρά τον κόσμο που θα έρθει για τη συναυλία».


Μιας και ο λόγος για το Κούριο, το υπέροχο αυτό θέατρο-στολίδι που κτίστηκε τον 2ο αιώνα π.Χ., επεκτάθηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί το επίκεντρο του αρχαιολογικού χώρου, θυμόμαστε ξανά τη στιγμή που ο Αλκίνοος στη διάρκεια της περσινής του συναυλίας εκεί μάς υπενθύμισε σε ποιον ανήκει αυτός ο ιερός χώρος αλλά κυρίως πώς πρέπει να του συμπεριφερόμαστε.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην αρχή του live για τον χώρο που μας φιλοξενούσε, είπε ότι όλοι πρέπει να τον σεβαστούμε, να μην καπνίσουμε, να μην φάμε… «Παράδοση δεν είναι μόνο αυτά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, αλλά και αυτά που θα κληρονομήσουν οι επόμενοι από εμάς. Αυτό, συχνά το ξεχνάμε. Ή μπορεί κιόλας να μην το έχουμε σκεφτεί ποτέ. Δεν θέλω αυτό που θα αφήσω για τα παιδιά μας, το δικό μου αποτύπωμα, να είναι ένα αποτσίγαρο», επεσήμανε με δόση χιούμορ.

«Αν έπρεπε να κάνω μόνο μια συναυλία τον χρόνο, θα ήθελα να είναι σε αυτό τον χώρο» είπε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας ως εξής: «Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θέλω η αγάπη μου για τον χώρο να τον καταστρέψει ή έστω να τον αλλοιώσει».

Την ώρα, λοιπόν, που εμείς αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για το πού πρέπει να πηγαίνουν τα λεφτά από τον φόρο θεάματος, την ώρα που αφήνουμε μασημένες τσίχλες και αποτσίγαρα ανάμεσα στις πέτρες, καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι το Κούριο δεν ανήκει σε κανέναν από εμάς. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι αυτόν τον χώρο του οποίου η ιστορία εκτείνεται μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω, έχουμε πάνω απ' όλα την υποχρέωση να τον διαφυλάξουμε έτσι ώστε και επόμενοι να έχουν την τύχη και τη χαρά να απολαμβάνουν συναυλίες του κάθε Αλκίνοου και του κάθε Χαρούλη στα χρόνια που έρχονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ