4 χρόνια από τον θάνατο του καλύτερου «Δράκουλα» στην ιστορία του σινεμά

Στις 7 Ιουνίου του 2015 έφυγε από τη ζωή ο καλύτερος «Δράκουλας» στην ιστορία του σινεμά…

Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για τον Βρετανό ηθοποιό Κρίστοφερ Λι, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια και με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τον Κινηματογράφο και την Έβδομη Τέχνη.

Από τον ρόλο του Σάρουμαν στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και από την τριλογία του «Χόμπιτ», μέχρι τον Κόμη Ντόκου στη δεύτερη τριλογία του «Πολέμου των Άστρων».

Αλλά και από τον κλασσικό πλέον «Κόμη Δράκουλα» της Hammer Films, μέχρι το αγαπημένο φιλμ «The Wicker Man» του 1973.

Ο ηθοποιός είχε υπογράψει συμβόλαιο για εφτά χρόνια με την Rank Organization, με μισθό δέκα λιρών την εβδομάδα.

DrJ_ZsZWsAcTMMP.jpg

Το 1951, η εταιρία διέκοψε το συμβόλαιο, θεωρώντας τον Λι υπερβολικά ψηλό και «όχι αρκετά Βρετανό» για τις εγχώριες παραγωγές. Ωστόσο ο Βρετανός ηθοποιός συνέχισε παίζοντας μικρούς ρόλους μέχρι που το 1956, η Hammer του προσέφερε τον ρόλο του «Πλάσματος» για το πρώτο ριμέικ των κλασσικών πλέον ταινιών τρόμου της δεκαετίας ’30, με το φιλμ: «Η Μάσκα Του Φρανκενστάιν» το 1957.

ly7he3q.jpg

Το 1958, η ίδια ομάδα θα γυρίσει το φιλμ «Δράκουλας, Ο Βρυκόλακας Των Καρπαθίων» και ο ψηλός ηθοποιός με την εντυπωσιακή φιγούρα και τα «γοτθικά» χαρακτηριστικά του, θα γίνει η απόλυτη ενσάρκωση του καταραμένου, απέθαντου Ρουμάνου Κόμη που διατηρεί την ύπαρξή του πίνοντας το αίμα των ζωντανών θυμάτων του.

Η ταινία θα γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία, χαρίζοντας στον πρωταγωνιστή της διεθνή φήμη και μία σειρά από πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές όπως:

*Ο Βρυκόλακας Των Πυραμίδων (1959)

*Taste Of Fear (1961)

*The Pirates Of Blood River (1961)

*Ρασπούτιν Ο Δαίμων Της Ρωσίας (1966)

*Η Ερωμένη Του Διαβόλου (1968)

maxresdefault.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ