Το Θερινό Ριάλτο επιστρέφει προβάλλοντας ταινίες με άποψη, χιούμορ και γεύσεις

Γαστρονομία και Σινεμά στις 29, 30 και 31 Ιουλίου.

Article featured image
Article featured image

Το Ριάλτο γυρίζει και φέτος ανάποδα, στήνει πανί στον χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ, πίσω από το Θέατρο, και μεταμορφώνεται σε θερινό, δροσίζοντας τα καλοκαιρινά μας βράδια με υπαίθριες προβολές ταινιών.

Οι φετινές ταινίες είναι άκρως «γευστικές», αφού το θερινό Ριάλτο έχει θέμα «Γαστρονομία και Σινεμά» και πλαισιώνεται με αιδέσματα αναλόγου ύφους, προσφέροντας στους φίλους του σινεμά την ευκαιρία για απολαύστικά ταξίδια επί οθόνης, που συνδυάζουν γεύσεις και αισθήσεις από το Σουσού@Ριάλτο και το Μανταμ.

Σε ένα κινηματογραφικό τριήμερο θα προβληθούν τρεις γνωστές και ευχάριστες ταινίες, στις οποίες το φαγητό και η γαστρονομία πρωταγωνιστούν, μαζί με γνωστούς ηθοποιούς όπως η Meryl Streep, η Cathreen Frod, ο Steve Googan, ο Rob Brydon κ.α.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Julie & Julia (2009 |123’

Δευτέρα 29 Ιουλίου

Το 1948 η σεφ Julia Child και ο διπλωμάτης σύζυγός της βρίσκονται στο Παρίσι, όπου εκείνη ασχολείται με τη μαγειρική. Μισόν αιώνα μετά, η 30χρονη blogger Julie Powell φιλοδοξεί να μαγειρέψει σε 365 μέρες τις 524 συνταγές της διάσημης σεφ, ως ένα πρωτότυπο πρότζεκτ του μπλογκ της. Με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να ξεφύγει από την κατάθλιψη, αφού έχει κολλήσει σε μια δουλειά που δεν την ενδιαφέρει καθόλου.

Στα Αγγλικά με Ελληνικούς υπότιτλους

Σκηνοθεσία: Nora Ephron

Ερμηνεία: Meryl Streep, Amy Adams, Chris Messina, Stanley Tucci.


Υψηλή Μαγειρική (2012|104’)

Τρίτη 30 Ιουλίου

Η Hortense Laborie, μια γνωστή σεφ, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Παρά τον ανταγωνισμό και τη ζήλεια που έχει να αντιμετωπίσει από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας, χάρη στο ατίθασο πνεύμα της, η Ορτάνς γρήγορα επιβάλλεται. Η μαγειρική της σύντομα γοητεύει τον Πρόεδρο, αλλά οι διάδρομοι του Μεγάρου κρύβουν παγίδες...

Στα Γαλλικά με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους

Σκηνοθεσία: Christian Vincent

Ερμηνεία: Catherine Frot, Arthur Dupont, Jean d’Ormesson, Hippolyte Girardot, Jean - Marc Roulot.

FLAT_0007763_JULIE_&_JULIA.jpg


Tαξίδι στην Ιταλία (2014| 108’)

Τετάρτη 31 Ιουλίου

Δύο φίλοι αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν για λογαριασμό της εφημερίδας The Observer, την κριτική τους για ορισμένα εστιατόρια στην Ιταλία. Στο ταξίδι συζητούν για τη ζωή, την αγάπη, την εργασία και την ξενιτιά. Μια γαστρονομική εξερεύνηση, αλλά και ένα πολιτιστικό ταξίδι, καθώς ακολουθούν τα βήματα σημαντικών ταινιών, αλλά και των Άγγλων ρομαντικών ποιητών Byron και Shelley στην Ιταλία. Στα Aγγλικά με Ελληνικούς υπότιτλους

Σκηνοθεσία: Michael Winterbottom

Ερμηνεία: Steve Coogan, Rob Brydon, Rosie Fellner, Claire Keelan, Marta Barrio, Timothy Leach, Ronni Ancona.

Τις προβολές συνοδεύει με ποτά και αιδέσματα το Σουσού@Ριάλτο και το Μαντάμ


@ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Θέατρο Ριάλτο)

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 8

E-ticket: www.rialto.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ