8 πολύ καλές συμβουλές για να ξυπνάς το πρωί με όρεξη και στιλ

Για εκείνα (όλα) τα πρωινά που σε πλακώνει το πάπλωμα και δεν θες να το κουνήσει από το κρεβάτι.

Article featured image
Article featured image


Είναι ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά το ανθρώπινο είδος και το οποίο δεν μπορεί να αποφύγει, όσο και αν το επιθυμεί. Το πρωινό ξύπνημα –ειδικά εάν ακολουθεί γραφείο και οκτάωρο- είναι ό,τι πιο βασανιστικό, δύσκολο και απελπιστικό μπορεί να σου συμβεί και ξέρεις πολύ καλά τι εννοούμε.

Ωστόσο κάποιοι προβοκάτορες μάζεψαν μερικά εξαιρετικά tips για να μας βοηθήσουν να ξυπνάμε το πρωί με άνεση και στιλ, χωρίς να χρειάζεται να ρουφήξουμε τη μισή φυτεία καφέ της Βραζιλίας για να έρθουμε στα συγκαλά μας.



Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Provocateur



1.Σωστό τέντωμα

Αφιέρωσε 2 λεπτά για το σωστό τέντωμα/χουζούρι. Κάνε τα απαραίτητα «κρακ» και απενεργοποίησε το ξυπνητήρι για να μην σου τεντώσει κι άλλο τα νεύρα.


2. Push ups

Ναι, σου ακούγεται υπερβολικό και ανέφικτο, αλλά πριν μπεις στο μπάνιο για την πρωινή σου κατάθεση/περιποίηση πέσε και παίρνε 25-30 Push Ups. Τόσα αρκούν για να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να σου δώσουν την απαραίτητη -πρωινή- ντοπα-μίνη.




3. Μισό λεμόνι στημένο με χλιαρό νεράκι

Μπορεί οι συνταγές για Κυριακάτικο brunch να ακούγονται πιο εντυπωσιακές, αυτό το απλό τρικ, όμως, θα γίνει η φυσική σου καφεΐνη και παράλληλα καθημερινή αποτοξίνωση από ό,τι κακό έκανες την προηγούμενη μέρα.


4. Τακτοποίησε το δωμάτιο/σπίτι σου

Πίστεψέ μας, αυτή η δραστηριότητα θα σε βάλει αμέσως σε δράση για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ θα γλυτώσεις και από τη φασίνα όταν θα επιστρέψεις πτώμα από το γραφείο.



5. Μη φύγεις χωρίς πρωινό

Burger χωρίς πατάτες γίνεται; Όχι. Έτσι λοιπόν δεν γίνεται και πρωινό χωρίς πρωινό. Δώσε βάση και βάλε στη διατροφή σου φαγητά με Ω3 (π.χ αυγά, σολομός, ξηροί καρποί) που πρώτον θα βελτιώσουν και θα καθαρίσουν το μυαλό σου και δεύτερον θα απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.




6. Μην ανοίξεις ηλεκτρονικές συσκευές

Απέφυγε κάθε είδους επαφή με την τεχνολογία αυτές τις ώρες για τη δική σου ηρεμία. Αφού θα μάθεις στην πορεία τι έπαιξε στην επικαιρότητα, ποιος ο λόγος να ταραχτείς από τ’ αχάραγα;



7. Αγαπημένο ραδιοφωνάκι

Η μουσική όπως είναι γνωστό σε χαλαρώνει και σε αναγκάζει να ξεφύγεις για λίγο από την σκληρή καθημερινότητα. Τι πιο ωραίο λοιπόν, από το να την απολαύσεις πίνοντας τον πρωινό σου καφεδάκο με μοναδική playlist από κασετόφωνο.



8. Ξύπνα πιο νωρίς
Το άγχος αυτομάτως θα χαθεί αν βάλεις στόχο να σηκωθείς ένα «τσακ/τσικ»' πιο νωρίς. Σίγουρα θα ηρεμήσεις, θα σκεφτείς και θα βρεις χρόνο για να προγραμματίσεις το πλάνο της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ