«Αυτές είναι οι ασφαλέστερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο σε περίπτωση συντριβής»

Το ατυχές tweet της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM που προκάλεσε σάλο.

Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής της με πιθανούς πελάτες, μέσω των social media, η αεροπορική εταιρεία KLM, προχώρησε πρόσφατα σε μία ανάρτηση σε μορφή trivia, ενημερώνοντας για τις ασφαλέστερες θέσεις μέσα σε ένα αεροπλάνο για όσους ετοιμάζονται να κλείσουν εισιτήρια.

Βάσει μίας έρευνας του περιοδικού TIME του 2015, για τα ποσοστά θνησιμότητας των επιβατών, η KLM αποκάλυψε ποιες είναι οι ασφαλείς αεροπορικές θέσεις σε περίπτωση συντριβής του αεροσκάφους μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Δώδεκα ώρες αργότερα, αναγκάστηκε να αποσύρει την απάντησή της και να ζητήσει συγγνώμη μετά το σάλο που προκλήθηκε στο από χρήστες που έσπευσαν να την επικρίνουν για παραπλανητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το ποσοστό θνησιμότητας των επιβατών που κάθονται στη μέση του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια συντριβής είναι το υψηλότερο, σύμφωνα με μελέτες δεδομένων του περιοδικού «Time». «Το ποσοστό θνησιμότητας των επιβατών που κάθονται στις μπροστινές θέσεις είναι οριακά μικρότερο, ωστόσο είναι αρκετά μικρότερο για τα καθίσματα που βρίσκονται πίσω-πίσω», συμπλήρωσε η εταιρεία.

Το επίμαχο tweet συνοδευόταν από μία εικόνα που απεικόνιζε μία αεροπορική θέση σ’ ένα σύννεφο και την λεζάντα: «Τα καθίσματα στο πίσω μέρος ενός αεροπλάνου είναι τα ασφαλέστερα!».

klm0008.jpg

«H ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι οι θέσεις στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είχαν ποσοστό θνησιμότητας 32%, αυτές που βρίσκονταν στη μέση 39% και αυτές που ήταν μπροστά 38%», υποστήριζε μεταξύ άλλων η έρευνα που είχε γίνει τότε.

Όταν είδαν την απάντηση της KLM πολλοί χρήστες έσπευσαν να επικρίνουν την ολλανδική αεροπορική εταιρία για το ανάρμοστο tweet.

Ένας, μάλιστα, έγραψε: «Εκτός από το tweet που ήταν κακόγουστο, τα όσα γράφετε δεν ευσταθούν γιατί δεν υπάρχουν απλά αρκετά δεδομένα (ευτυχώς) για να επιβεβαιώσουν αυτό τον ισχυρισμό… Κατά συνέπεια το tweet ήταν κακόγουστο αλλά επίσης και παραπλανητικό».

Με πληροφορίες από protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ