«Μία απλή ανθρωποκτονία την πήγαν πολιτικά και την έκαναν θέμα…»

Η «απολογία» του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα στο δικαστήριο, είναι ό,τι πιο άθλιο θα διαβάσεις σήμερα.

Article featured image
Article featured image


Ως μία απλή ανθρωποκτονία χαρακτήρισε μεταξύ άλλων, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο δολοφόνος και μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργος Ρουπακιάς, η οποία μάλιστα πήρε πολιτικές και άλλες διαστάσεις, άνευ λόγου.

Πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια, στα οποία ειπώθηκαν και διαδραματίστηκαν πολλά. Τέσσερα χρόνια καταθέσεων, αντιφάσεων, αναβολών και κατηγοριών, αποδεικτικών στοιχείων και (ευτυχώς) αρνητικών επιπτώσεων στην εικόνα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής η οποία πλήρωσε με έξοδό της από τη Βουλή, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την περασμένη Τετάρτη 17 Ιουλίου, ο δολοφόνος του Φύσσα κλήθηκε από το δικαστήριο σε απολογία, με την αίθουσα να είναι γεμάτη, με μοναδική απούσα την μητέρα του Παύλου Φύσσα, για ευνόητους λόγους.

4856731.jpg


Ενώπιων της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη ο Γιώργος Ρουπακιάς, βρέθηκε να πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούσε να πείσει πως η δολοφονία του Φύσσα ήταν πράξη αυτοάμυνας και όχι προσχεδιασμένο έργο. Ο Ρουπακιάς δε, υποστήριξε πως δέχτηκε πρώτα επίθεση από τον Φύσσα και την παρέα του, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ καθώς η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε κανέναν τραυματισμό του που να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του.

roupakias_apologia_xa-1021x580.jpg

Μεταξύ άλλων, ο Ρουπακιάς αρνήθηκε για ακόμη μία φορά πως ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά απλός υποστηρικτής της, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα την ταυτότητά του ενώ έκλεισε την απολογία του με τον χειρότερο τρόπο λέγοντας:

Κ: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το πήγαν πολιτικά και το έκαναν…
Π: Δεν μπορείτε ΠΟΤΕ να λέτε απλή ανθρωποκτονία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ