Οι καταστηματάρχες της Λ. Τσερίου τοποθετούνται για τη νέα πρόταση διαμόρφωσης της περιοχής


Η μελέτη παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη (18/7).

Article featured image
Article featured image


Η εν λόγω μελέτη εκπονήθηκε από την εταιρεία Markides Associates, με το νέο σχεδιασμό να λαμβάνει υπόψη τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα της περιοχής, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, του εμπορικού κόσμου και του απλού και καθημερινού πολίτη.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων και Καταστηματαρχών της Λεωφόρου Τσερίου, με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν τη στήριξη και την ικανοποίηση τους για τη νέα αυτή πρόταση η οποία θέτει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, όπως τονίζουν, καλώντας μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου να υπερψηφίσει την πρόταση και να προχωρήσει στην υλοποίηση του.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων και Καταστηματαρχών της Λεωφόρου Τσερίου επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίηση της για τον προτεινόμενο σχεδιασμό που ετοιμάστηκε από τον οίκο «Markides Associates». Η καινούργια πρόταση θέτει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο χωρίς να παραγνωρίζει και τη διέλευση των αυτοκινήτων.

Αποτελεί μια πρακτική που έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε Ευρωπαϊκές πόλεις, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους χρήστες της. Οι χαμηλές ταχύτητες που προκύπτουν από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό θα προσφέρουν ασφάλεια στους κατοίκους και τους διερχόμενους.

Η Λεωφόρος Τσερίου διατηρεί τον εμπορικό της χαρακτήρα και επιπρόσθετα με τη σκιά που θα προσφέρεται από την έντονη παρουσία των δέντρων, θα είναι πόλος έλξης για πεζούς, οικογένειες και ΑΜΕΑ, αφού ο όλος σχεδιασμός και η προσβασιμότητα των πεζοδρομίων θα το επιτρέπει.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει τον προτεινόμενο σχεδιασμό ο οποίος βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καταστηματαρχών και διερχομένων της λεωφόρου, δίδοντας με αυτό τον τρόπο το έναυσμα για τον σχεδιασμό άνθρωποκεντρικών δρόμων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ